Атака РФ на Павлоград ― загинув цивільний, багато постраждалих
Категорія
Україна
Дата публікації

Атака РФ на Павлоград ― загинув цивільний, багато постраждалих

Сергій Лисак / Дніпропетровська ОВА
Наслідки атаки РФ

За інформацією керівника Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака, в Павлограді вже 30 постраждалих внаслідок злочинної атаки окупаційної армії РФ, серед яких і діти. 

Головні тези:

  • Армія РФ влаштувала злочинну атаку на Павлоград, що призвела до загибелі цивільного та великої кількості постраждалих.
  • У результаті атаки більше 30 осіб постраждало, серед яких троє дітей, які опинилися у лікарні у важкому стані.
  • Джерела також повідомляють про пожежі, спровоковані атакою РФ, та операцію по евакуації мешканців з постраждалих районів.
  • На момент атаки оголошена повітряна тривога у кількох областях України, що вказує на серйозні загрози з боку російського війська.

Що відомо про наслідки атаки армії РФ на Павлоград

30 постраждалих у Павлограді. Троє з них — діти. Окрім 9-річної дівчинки, через ракетну атаку на місто потерпіли хлопці 11 та 4 років, — зазначає Лисак.

Представники Дніпропетровської ОВА зазначають, що наразі у лікарні у важкому стані перебувають двоє постраждалих.

Відомо про одного загиблого, а також пожежі, спровоковані атакою РФ на Павлоград.

В одній з багатоповерхівок горіла квартира. Вогонь надзвичайники приборкали та врятували п'ятьох людей, — повідомляє Лисак.

Що відомо про подробиці атаки РФ на Павлоград

О 9:35 у низці областей — Дніпропетровській, Полтавській, Запорізькій, Харківській, Сумській, Донецькій областях була оголошена повітряна тривога. Військові повідомили про загрозу балістики.

Близько 9:52 мешканців Павлограда Дніпропетровської області закликали пройти до укриттів.

Повідомлялося про швидкісну ціль на Павлоград із Донецької області. Пізніше ще одну швидкісну мету було помічено в Харківській області у напрямку того ж Павлограда.

Під ударом вранці 6 вересня опинилася не лише Дніпропетровська область, також постраждала Харківщина. Там Росія вдарила по Люботині, у населеному пункті є руйнування приватних будинків, троє осіб звернулися за медичною допомогою.

Цю інформацію підтвердив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов. Він додав, що медики отримали звернення від 42-річної та 65-річної жінок та 16-річної дівчини. Від шпиталізації всі відмовилися.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?