Атака ХАМАС на Ізраїль. Кількість загиблих українців збільшилася — МЗС
Категорія
Світ
Дата публікації

Атака ХАМАС на Ізраїль. Кількість загиблих українців збільшилася — МЗС

Ізраїль

25 українців загинули у результаті збройного конфлікту ХАМАС і Ізраїлю. Дані посла Ізраїлю в Україні Міхаеля Бродського підтвердив речник МЗС України Олег Ніколенко.

Кількість загиблих у Ізраїлі українців стала більше

Посол Держави Ізраїль в Україні Міхаель Бродський назва нову цифру жертв атаки ХАМАСУ на Ізраїль, які мають українське громадянство.

25 українців загинули у результаті збройного конфлікту, який почався 7 жовтня.

З числа загиблих нам відомо про 25 громадян України, які загинули в результаті нападу терористів, – сказав ізраїльський дипломат.

Таку ж цифру називає і Міністерство закордонних справ України, але уточнює, що 21 людина загинула в Ізраїлі, а ще 4 − в Газі.

За словами Бродського, більшість із загиблих мали подвійне громадянство, та їхні сімʼї знаходилися в Ізраїлі.

Посол додав, що з приводу двох загиблих громадян зверталися, щоб поховати їх в Україні. Більшість же будуть поховані в Ізраїлі, тому що там живуть їхні сімʼї.

У МЗС України повідомили, що українська сторона підтверджує загибель в Ізраїлі 21 українця та ще 4 − у Газі.

Речник МЗС Олег Ніколенко уточнив:

МЗС України підтверджує загибель в Ізраїлі 21 українця. 1 людина вважається зниклою безвісти. У Газі − 4 загиблих, серед яких 3 дітей, а також 6 поранених.

Загиблі в Ізраїлі громадяни України: що відомо

8 жовтня стало відомо, що в Ізраїлі загинули дві громадянки України.

11 жовтня стало відомо про ще одного загиблого українця в Ізраїлі.

12 жовтня повідомлялося, що кількість українців, які загинули під час загострення Ізраїльсько-Палестинського конфлікту, зросла до семи людей.

Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук додав, що з сімох загиблих українців лише одна громадянка мала тільки український паспорт.

Решта проживала в Ізраїлі постійно та мала ізраїльський паспорт.

Консули встановили особисті дані загиблих українців та підтримують зв'язок з родичам. Ведеться підготовка до репатріації тіл.

24 жовтня повідомлялося, що у Секторі Гази внаслідок ракетного обстрілу загинули двоє українських дітей.

Тоді ж у МЗС заявили, що загальна кількість підтверджених жертв серед українців в Ізраїлі: 19 загиблих та 1 зниклий безвісти. У Газі − 3 загиблих.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?