Атака ЗСУ на Севастополь пошкодила систему захисту окупантів у Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Атака ЗСУ на Севастополь пошкодила систему захисту окупантів у Криму

Крим
Джерело:  Суспільне

4 січня на Севастополь було здійснено масштабний повітряний напад українськими ПС. Уражено командний пункт армії РФ, і не тільки.  Це вже не перше ушкодження від ЗСУ, яке змушує російських окупантів серйозно переформатовувати систему свого захисту. 

Систему захисту окупантів у Криму прорвано

Внаслідок атаки Збройних сил України на військові об'єкти росіян у тимчасово окупованому Севастополі 4 січня був уражений не тільки командний пункт, але й завдані серйозні пошкодження системі захисту загарбників.

Про це повідомляє речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Не тільки один командний пункт уражений, дійсно потужна бойова робота відбулась за минулу добу, в тому числі й нанесено серйозне пошкодження системи захисту на Кримському півострові, – розповіла Гуменюк.

За її словами, це вже не перше ушкодження, яке змушує окупантів серйозно переформатовувати систему свого захисту.

Зараз у них знову спостерігається та сама істерія з переміщенням, намагаються маневрувати та розташовувати як самі системи захисту, так і об'єкти, які вони захищають в інших місцях, – зазначила речниця.

Також Гуменюк розповіла, що нещодавно російські військові передислокували пускові майданчики для "Шахедів". Якщо раніше вони використовували переважно мис Чауда, то декілька потужних попередніх атак ЗСУ фіксували пуски з-під Балаклави.

Саме у тому напрямку і працювали Сили оборони, щоб не почувався ворог так безпечно на цих територіях і пам'ятав завжди, що Крим - це Україна, й ми за неї боремось, – наголосила вона.

Речниця також вважає, що вибухи поблизу Кримського мосту – це більше димова завіса, "намагання захистити цей зайвий конфігуративний обʼєкт".

Але все ж таки, сама занепокоєність і побоювання за його долю небезпідставні - наша бойова робота триває, об'єктів там ще багато над якими нам варто попрацювати. І за кожним потужним результатом, якщо він буде гідний оголошення, ми будемо обов'язково сповіщати, – зазначила Гуменюк.

Атака на Севастополь: що відомо

4 січня близько о 15:40 у Севастополі оголосили повітряну тривогу. Також перед цим російські окупанти перекрили рух по Кримському мосту. Майже протягом години росіяни жалілись на масований ракетний обстріл, а на території Севастополя та Євпаторії лунали вибухи.

Пізніше Управління стратегічних комунікацій ЗСУ заявило, що поблизу окупованого Севастополя було уражено пункт з'єднання російських окупаційних військ.

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук повідомив, що операція була проведена за допомогою українських пілотів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?