АТЕШ влаштував диверсію на ключовій залізниці у Волгограді — відео
Категорія
Події
Дата публікації

АТЕШ влаштував диверсію на ключовій залізниці у Волгограді — відео

Вибух
Джерело:  АТЕШ

Партизани провели диверсію на залізниці у російському Волгограді. Це завадило логістиці російських військ.

Що відомо про нову диверсію у Волгограді

Один з агентів "Атеш" підпалив релейну шафу на станції Максима Горького у Волгограді. Партизани зазначають, що на деякий час це зупинило перекидання військової техніки.

Цей об'єкт дуже важливий для путінського режиму з погляду логістики. Ця станція — важливий вузол, через який військові склади йдуть до Криму та Ростова. Тепер в окупантів будуть із цим проблеми, — йдеться у повідомленні.

"Атеш" не повідомляє дату, коли сталася диверсія для безпеки агента.

Що відомо про інші диверсії на території РФ

1 грудня 2023 року в результаті спецоперації Служби безпеки України на Байкало-Амурській залізничній магістралі у РФ вибухнув ще один потяг із паливом.

Підрив став другим етапом спецоперації СБУ із виведення з ладу цієї важливої залізничної магістралі. Її росіяни використовують у тому числі й для військової логістики.

Так, перший вантажний потяг вибухнув безпосередньо в Північномуйському тунелі. Для продовження руху росіяни почали використовувати об'їзний шлях, що проходить через "Чортів міст".

Також в ніч на 30 листопада стався вибух на Байкало-Амурській магістралі в Північномуйському тунелі ім. Бессолова, який знаходиться в Бурятії. Це була спецоперація СБУ.

За попередніми даними, під час руху вантажного поїзда спрацювали 4 вибухових пристрої.

Пізніше російські пропагандисти заявили, що "причиною пожежі вантажного поїзда стало замикання кабельної мережі".

За даними британської розвідки, військова логістика РФ, включаючи постачання для війни в Україні, як і раніше, залежить від 33000-кілометрової залізничної лінії країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?