Австрія стала першою країною ЄС з обов’язковою вакцинацією проти COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

Австрія стала першою країною ЄС з обов’язковою вакцинацією проти COVID-19

Австрія стала першою країною ЄС з обов’язковою вакцинацією проти COVID-19
Джерело:  online.ua

Цього тижня в Австрії набуває чинності новий закон, згідно з яким вакцинація проти Covid-19 є обов’язковою для всіх осіб старше 18 років.

Джерело: BBC

В Австрії вводять обов’язкову вакцинацію

Декілька країн запровадили обов’язкову вакцинацію для літніх людей або медичного персоналу, але Австрія перша країна в Європі, яка прийняла такі масштабні заходи.

Уряд Австрії стверджує, що вакцинація ефективна в боротьбі з важкими захворюваннями, і що закон необхідний для запобігання майбутнім карантинам.

Каролін Едтстадлер, міністр ЄС і Конституції Австрії, каже, що уряд " усвідомлює, що це дійсно сильний крок і дуже важкий захід". Але, каже вона, це необхідно.

Ми як політики несемо відповідальність за те, щоб система охорони здоров’я працювала, що суспільство в цілому може жити нормально – каже Едтстадлер.

За її словами, термін дії закону закінчується в січні 2024 року і він може бути закінчений раніше, якщо дозволить пандемія. Закон набуває чинності 3 лютого, але влада почне перевіряти статус щеплень лише в середині березня.

 Нам потрібно вийти з пандемії, і ми знаємо, що вакцинація — це єдиний спосіб вийти з неї і повернутися до нормального життя, - зазначила міністерка.

Тим, хто відмовиться отримати вакцину, загрожують штрафи від 600 євро до 3600 євро. Виняток стосуються тих, хто не може зробити щеплення з медичних причин або вагітні.

Близько 72% австрійців повністю вакциновані.

Хто в Україні обов’язково мусить вакцинуватися

Нагадаємо, що вУкраїні щеплення від COVID-19 вже є обов’язковими для працівників:

  • центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів;

  • місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів;

  • закладів освіти всіх рівнів та форм власності;

  • підприємств, установ та організацій, включених до Переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави.

31 січня 2022 року набуде чинності наказ Міністерства охорони здоров’я України, згідно з яким обов’язковій вакцинації проти COVID-19 підлягають працівники:

  • органів місцевого самоврядування;

  • закладів охорони здоров’я державної та комунальної форм власності;

  • комунальних підприємств, установ та організацій.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?