Авто з кортежу прем’єра Польщі спричинило серйозну ДТП в Україні — фото
Категорія
Події
Дата публікації

Авто з кортежу прем’єра Польщі спричинило серйозну ДТП в Україні — фото

ДТП, авто
Джерело:  Wirtualna Polska

Як вдалося дізнатися польським журналістам, 7 липня 2023 року одна з автівок, яка супроводжувала прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького, спровокувала серйозну аварію в Тернопільській області.

Що відомо про ДПТ в Україні за участю авто з кортежу Моравецького

Згідно з даними видання Wirtualna Polska, в результаті зіткнення серйозні травми отримав 42-річний українець Олег Ліщук.

Зазначається, що Матеуш Моравецький в липні приїздив в Україну, щоб вшанувати пам’ять жертв Волинської трагедії.

Його кортеж приїхав в нині неіснуюче село Пужники Тернопільської області.

ДТП сталася приблизно за 30 кілометрів від Тернополя.

Автомобіль, що належав дипломатам посольства Польщі в Києві, протаранив автомобіль, що стояв на узбіччі.

Внаслідок потужного удару легковик перекинувся на бік у кювет, а його водій випав через вікно.

Проїхала одна машина, друга, третя, четверта, п’ята... Пам’ятаю, їх було кільканадцять. Вони всі проїжджали повз, зазвичай по зустрічній смузі... Я не можу сказати, яка з машин – передостання чи остання – виїхала на узбіччя з того боку, на якому я стояв, і полетіла прямо на мене. Це було лобове зіткнення. Гук, тріск і я нічого не пам'ятаю. Я втратив свідомість, - розповідає українець Олег Ліщук, який постраждав у ДТП.

ДТП на Тернопільщині
Фото: WIADOMOSCI.WP.PL

За словами журналістів, чоловіка з численними травмами одразу привезли в тернопільську лікарню, однак офіційна Варшава наполягала на лікуванні в Польщі.

Ліщук офіційно підтвердив виданню, його відвезли на лікування до Польщі, однак матеріальну підтримку від влади країни він мав лише в перші дні.

Далі незалежний фонд U-Work допоміг чоловіку з отриманням номера PESEL та оплатою реабілітації.

Як Польща відреагувала на новину про ДТП

Першим з коментарем з цього приводу виступило посольство Польщі в Україні.

За словами польських дипломатів, автівка, водій якої спровокував ДТП, не був у колоні прем’єр-міністра, а належав аташе з питань оборони, співробітник якого, найімовірніше, втратив свідомість просто за кермом.

У посольстві не змовчали про подію – того ж дня ми опублікували заяву на нашому сайті, - йдеться в заяві дипломатичного відомства.

Варто звернути увагу на те, що на сайті польського посольства у Києві справді була коротка заява з цього приводу, однак без деталей події.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?