Азербайджан пообіцяв боротися за "звільнення" територій Франції
Категорія
Світ
Дата публікації

Азербайджан пообіцяв боротися за "звільнення" територій Франції

Ільхам Алієв
Джерело:  Euractiv

Лідер Азербайджану Ільхам Алієв офіційно заявив, що збирається допомогти заморським територіям Франції здобути незалежність.

Головні тези:

  • Глава Азербайджану планує підтримати намір заморських територій Франції стати “незалежними”.
  • Французьке МВС виявило зв'язки сепаратистських сил у Новій Каледонії з Азербайджаном.
  • Франція "зберігає суверенітет" на своїй території. 

Азербайджан кинув новий виклик Франції

Про свої наміри Ільхам Алієв оголосив під час виступу після проведення в Баку конгресу, на якому зібралися групи, що виступають за незалежність Нової Каледонії та інших французьких територій.

Ми будемо підтримувати вас доти, доки ви не станете вільними, — почав стверджувати політик.

Ба більше, він цинічно додав, що французькі території все ще є "об'єктом колоніалізму".

Деякі країни все ще страждають від цього. Коморські острови, Майотта все ще перебувають під колоніальним керуванням. Наш обов'язок — допомогти цим країнам звільнитися від цього огидного пережитку минулого.

Ільхам Алієв

Ільхам Алієв

Президент Азербайджану

Не можна також не загадати про те, що раніше цього тижня в Азербайджані пройшов з’їзд пронезалежницьких політсил та рухів із заморських територій Франції, під час якого вони оголосили про заснування "руху за звільнення колоній".

Париж виявив зв’язок бунтівників у Новій Каледонії з Азербайджаном

Ще у травні глава французького МВС Жеральд Дарманен повідомив, що частина пронезалежницьких сил у Новій Каледонії, які причетні до заворушень, має зв’язки з Азербайджаном.

Журналісти поцікавилися у глави відомства, чи відіграють якусь роль у подіях в Новій Каледонії, заморській території Франції, такі країни як РФ, КНР та Азербайджан.

"Що стосується Азербайджану — це не якась вигадка, це реальність… Мені прикро, що частина пронезалежницьких сил у Каледонії мають угоду з Азербайджаном, — заявив міністр.

За його словами, попри певні спроби втручання жодна країна не має прямого впливу на те, що відбувається у Новій Каледонії і Франція "зберігає суверенітет" на своїй території.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?