Багатотисячний пропалестинський мітинг пройшов у Боснії — відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Багатотисячний пропалестинський мітинг пройшов у Боснії — відео

Багатотисячний пропалестинський мітинг пройшов у Боснії — відео
Джерело:  Reuters

Демонстранти вимагали припинення ізраїльської наземної операції у Секторі Гази у відповідь на атаку ХАМАС на Ізраїль.

У Сараєві відбувся пропалестинський протест

Кілька тисяч людей зібралися в неділю в центрі Сараєва, розмахуючи палестинськими і боснійськими прапорами, вимагаючи зупинити ізраїльський наступ на Сектор Гази.

Про це повідомило агентство Reuters.

Дехто з присутніх скандував: "Геноцид, геноцид", а на великому плакаті було написано "Вчора Сребрениця, сьогодні Газа".

Інші демонстранти тримали плакати з гаслами "Зупиніть війну" і "Вільна Палестина".

Мер Сараєва Беньяміна Каріч заявила протестувальникам, що місто знає, "як це – жити без води і їжі та бачити, як вбивають дітей", маючи на увазі облогу 1992-95 років, під час якої сербські війська вбили приблизно 11 тисяч жителів міста, в тому числі 1 600 дітей.

Боснія все ще відновлюється після війни 1992-95 років, в результаті якої країна була розділена між двома утвореннями – Республікою Сербською з більшістю сербського православного християнського населення і Боснійсько-хорватською федерацією, де більшість населення – мусульмани.

У неділю в Белграді та столиці Чорногорії Подгориці відбулися менші за чисельністю пропалестинські протести в регіоні.

Пропалестинська демонстрація у Лондоні

21 жовтня у Лондоні пройшла пропалестинська демонстрація, до якої доєдналося близько 100 тис людей. Протестувальники вимагали негайного припинення вогню в Газі.

Протестувальники пройшли Лондоном, скандуючи «Вільна Палестина», тримаючи банери та розмахуючи палестинськими прапорами.

Вони дійшли до Даунінг-стріт, офіційної резиденції та офісу британського прем’єр-міністра Ріші Сунака.

Поліція оцінює, що в демонстрації «Національний марш за Палестину», організованій Кампанією солідарності Палестини, взяли участь 100 000 осіб.

Багато банерів містили різкі антиізраїльські гасла, а один протестувальник тримав банер із зображеннями Ріші Сунака, президента США Джо Байдена та прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху з написом «Розшукуються за воєнні злочини».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?