Байден наздоганяє Трампа у важливих штатах перед виборами — Bloomberg
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден наздоганяє Трампа у важливих штатах перед виборами — Bloomberg

Байден наздоганяє Трампа у важливих штатах перед виборами — Bloomberg
Джерело:  Bloomberg

Президент США Джо Байден скорочує розрив і відстає від республіканця Дональда Трампа лише на 2% у ключових штатах, необхідних для перемоги на виборах.

Головні тези:

 

  • Джо Байден показав кращі результати в опитуванні Bloomberg News/Morning Consult у США.
  • Байден випереджає Трампа у Мічигані та Вісконсіні, але відстає у Пенсільванії.
  • За даними донорів демократів, їхні союзники виражають сумніви у перемозі Байдена, закликаючи його відмовитися від кандидатури.
  • Байден підтверджує, що не зніматиме свою кандидатуру на майбутніх виборах президента США.

Байден зменшує розрив із Трампом після дебатів

Видання пише, що Байден показав найкращі результати в опитуванні Bloomberg News/Morning Consult, присвяченому ключовим штатам США. Це сталося навіть попри те, що виборці дали низьку оцінку виступу президента на дебатах на тлі паніки у його партії.

Так, республіканець Дональд Трамп випереджає демократа Джо Байдена лише на 2 відсоткові пункти, 47% проти 45%, у ключових штатах, необхідних для перемоги на виборах у листопаді. Це найменший розрив із початку опитування у жовтні минулого року.

Тепер Байден випереджає Трампа у Мічигані та Вісконсіні. Він знаходиться в межах статистичної похибки опитування в Аризоні, Джорджії, Неваді та Північній Кароліні та відстає найбільше у ключовому штаті Пенсільванія.

На думку виборців зі штатів, де проходили дебати, Байден виявив себе не найкращим чином: менш ніж кожен п'ятий респондент зазначив, що 81-річний кандидат був послідовнішим, розумово розвиненим чи домінуючим учасником, — додає видання.

Союзники Байдена втратили віру у його перемогу

Згідно з даними журналістів, йдеться про групу донорів демократів, яка наразі складається з 168 впливових діячів.

Варто зазначити, що листа з вимогою до Байдена уже передали кільком радникам Білого дому.

Ми з усією повагою закликаємо вас відмовитися від висунення своєї кандидатури заради нашої демократії та майбутнього нашої нації, — йшлося в листі, з яким ознайомився чинний американський лідер.

Що важливо розуміти, серед підписантів:

  • мільярдерка й невістка засновника Walmart Крісті Волтон,

  • комісар Національної футбольної ліги США у відставці Пол Тальябу,

  • інвестор-мільярдер Майк Новограц,

  • екскерівник Google Нінг Мосбергер-Танг,

  • професор Гарвардської школи права Лоуренс Лессиг та інші.

Нагадаємо, що під час свого виступу перед виборцями чинний президент США Джо Байден заявив, що не зніматиме свою кандидатуру з майбутніх виборів президента.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?