Байден потрапив під шквал критики через неочікуване рішення щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден потрапив під шквал критики через неочікуване рішення щодо України

Джо Байден
Джерело:  Politico

У США спалахнув новий гучний скандал після того, як стало відомо, що команда американського лідера Джо Байдена надіслала зброю Кенії, а не Україні.

Республіканці жорстко розкритикували Білий дім через Україну

Республіканці стверджують, що команда президента США в обхід законодавців надіслала кенійським військам, розгорнутим на Гаїті, військове обладнання на десятки мільйонів доларів, яке могло б бути використане для допомоги Україні.

Що важливо розуміти, йдеться про гвинтівки, боєприпаси і бронетехніку.

Законодавці скаржаться на те, що адміністрація Джо Байдена почала поспіхом витрачати американські гроші на невизначену і безстрокову операцію на Гаїті, не дочекавшись схвалення Конгресу.

Республіканці схвильовані тим фактом, що підтримка Гаїті з боку Білого дому може дорого коштувати Україні, адже офіційний Вашингтон також надсилає зброю ЗСУ безпосередньо зі складів Міноборони США.

Як влада США коментує скандал зі зброєю для Кенії

Збройні сили проводять внутрішній аудит запасів, щоб побачити, що вони можуть виділити для Гаїті — що ставить їх у пряму конкуренцію з Україною за ресурси, — заявив один з інсайдерів журналістам.

За словами керівництва Держдепу, Штати змушені реагувати на численні критичні потреби в усьому світі, і сценарії розвитку подій в Україні та Гаїті відрізняються.

Підтримка народу Гаїті не обмежує і не позбавляє нас можливості підтримувати народ України… Обидва пріоритети є важливими, і в кожному випадку ми визначаємо підтримку з урахуванням потреб наших партнерів, — сказав журналістам американський дипломат, який говорив на умовах анонімності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?