Байден пожартував над віком і психічним станом Трампа
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден пожартував над віком і психічним станом Трампа

Байден
Джерело:  Reuters

16 березня президент США Джо Байден розкритикував колишнього президента Дональда Трампа жартами про його вік та психічний стан, заявивши, що той непридатний для президентства

Що Байден сказав про Трампа

Байден виступив на званій вечері клубу "Грідайрон", щорічному заході, який відбувається у Вашингтоні з 1880-х років. Кожен американський президент за своєї каденції має взяти участь у заході. Під час зустрічі політики та журналісти обмінюються жартівливими висловлюваннями щодо офіційних справ.

Один кандидат занадто старий і психічно непридатний для того, щоб бути президентом. Інший — це я, — сказав Байден у суботу перед понад 650 гостями, серед яких були президент Ірландії Лео Варадкар, засновник Amazon і власник Washington Post Джефф Безос, і генеральний директор TikTok Шоу Цзи Чу.

Байден підкреслив важливість преси, яка, за його словами, не є "ворогом народу", на відміну від попередніх зауважень Трампа щодо ЗМІ.

Він також говорив про війну в Україні з прем'єр-міністром Естонії Каєю Каллас.

Ми не будемо коритися, вони (українці, — ред.) не коритимуться, і я не коритимусь, — сказав Байден.

Найближчий союзник Трампа неочікувано виступив проти нього

Колишній віцепрезидент США Майк Пенс офіційно підтвердив, що він не збирається підтримувати Дональда Трампа, в чиїй адміністрації працював, на президентських виборах 2024 року.

Журналісти поцікавилися у Майка Пенса, як він ставиться до нинішньої передвиборчої кампанії.

Колишній віцепрезидент США заявив, що його позиція щодо Трампа різко змінилася.

За словами американського політика, йому не подобається передвиборча програма Трампа, в якій той не лише відмовляється від скорочення державного боргу та "святості людського життя" (йдеться про більш ліберальний підхід Трампа до абортів).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?