Велика помилка. Байден жорстко розкритикував лідера Ізраїля
Категорія
Світ
Дата публікації

Велика помилка. Байден жорстко розкритикував лідера Ізраїля

Джо Байден
Джерело:  AP

На переконання американського лідера Джо Байдена, ізраїльський прем'єр Біньямін Нетаньягу "більше шкодить Ізраїлю, ніж допомагає йому" у тому, як він підходить до війни проти ХАМАС в Газі.

Байден не підтримує рішення Нетаньягу

Очільник Білого дому підтримав право Ізраїлю боротися з ХАМАС після нападу 7 жовтня, однак звернув увагу на те, що Нетаньягу "повинен приділяти більше уваги невинним жертвам, які гинуть внаслідок здійснених дій".

Це суперечить тому, що відстоює Ізраїль. І я думаю, що це велика помилка.

Джо Байден

Джо Байден

Президент США

За словами американського лідера, потенційна ізраїльська операція в місті Рафах в Газі, де знайшли притулок понад 1,3 мільйона палестинців, є для нього "червоною лінією".

Попри це, президент США наголосив, що оборона Ізраїлю "все ще залишається критично важливою", тому для нього немає "жодної червоної лінії", яка б змусила його припинити постачання Ізраїлю ракет для систем ППО "Залізний купол".

Як зазначив очільник Білого дому, він готовий викласти свою позицію безпосередньо в ізраїльському Кнесеті, здійснивши ще одну поїздку в країну.

Проте Джо Байден не відповів, коли конкретно це може відбутися.

Припинення вогню в Газі до Рамадану. Що кажуть у США

За словами американського лідера, він має сумнів у можливості припинення вогню в Газі перед початком священного для мусульман місяця Рамадан, який розпочнеться найближчими днями.

Коли представники ЗМІ поцікавилися у президента США про перебіг переговорів між ХАМАС та Ізраїлем, Джо Байден відповів: "Схоже, що це буде непросто".

Окрім того, вказано, що висловив стурбованість можливим насильством під час Рамадану в підконтрольному Ізраїлю Східному Єрусалимі, де знаходиться третє найсвятіше місце в ісламі — мечеть Аль-Акса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?