Байден VS Трамп. З'явилися несподівані результати передвиборчого опитування
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден VS Трамп. З'явилися несподівані результати передвиборчого опитування

Байден та Трамп
Джерело:  The Wall Street Journal

Колишньому президенту США Дональду Трампу вдалося випередити чинного американського лідера Джо Байдена в національному опитуванні щодо президентських виборів 2024 року.

Трамп випередив Байдена у передвиборчому опитуванні

Згідно з даними нового соціального оптування, республіканець випереджає демократа на чотири пункти – 47% проти 43%.

Що важливо розуміти, це вперше вказує на перевагу колишнього президента США над теперішнім у дослідженні The Wall Street Journal.

Окрім того, наголошується, що чинний очільник Білого дому має найнижчий рейтинг схвалення свого президентства, що в цілому відповідає іншим нещодавнім дослідженням.

За словами 23% виборців, політика Байдена допомогла їм особисто, тоді як 53% скаржаться на те, що президентська програма завдала їм шкоди.

Близько половини виборців кажуть, що політика Трампа, коли він був президентом, допомогла їм особисто, тоді як більше ніж 37% заявили, що вони від неї постраждали.

Чому насправді падає рейтинг Байдена

Згідно з даними видання, близько 37% опитаних позитивно оцінюють результати роботи чинного очільника Білого дому, що є найнижчим показником в опитуваннях WSJ за час його президентства.

Окрім того, наголошується, що 61% американців бачать його загальний імідж у несприятливому світлі.

"Байденоміку", фірмову економічну платформу американського лідера, підтримують та позитивно оцінюють менш ніж 30% виборців, а негативно – більш ніж половиною.

Хоча Байден висловив бажання балотуватися на другий термін, багато хто в Демократичній партії хотів би, щоб він пішов у відставку, побоюючись, що його похилий вік відверне виборців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?