Байден хоче відновити військове співробітництво з Китаєм — Білий дім
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден хоче відновити військове співробітництво з Китаєм — Білий дім

Джо Байден
Джерело:  Reuters

Президент США Джо Байден хоче відновити військові зв'язки з Китаєм і планує обговорити це під час зустрічі із лідером КНР Сі Цзіньпіном. 

Що відомо про наміри Байдена щодо врегулювання відносин з Китаєм

За словами радника американського лідера з питань нацбезпеки Джейка Саллівана, Байден рішуче налаштований на відновлення військових зв’язків із Китаєм.

Президент рішуче налаштований на відновлення зв'язків між військовими, тому що він вважає, що це в інтересах національної безпеки США. Нам потрібні ці лінії зв'язку, щоб не було помилок, прорахунків чи непорозумінь, - зазначає Салліван.

За його словами, відновлення військових зв’язків може відбутись на всіх рівнях, від вищого війського керівництва до представників на оперативно-тактичному рівні, а також "на воді і в повітрі в Індо-Тихоокеанському регіоні".

В ефірі програмі "State of the Union" на CNN Салліван заявив, що Байден намагатиметься "просунути м'яч" щодо військових зв'язків під час зустрічі з Сі Цзіньпіном, але відмовився надати подальші подробиці.

Китайці в основному розірвали ці комунікаційні зв'язки. Президент Байден хотів би їх відновити. Це головне питання порядку денного, - пояснює радник американського президента.

Що відомо про зустріч Байдена із Сі Цзіньпіном

Байден вперше за рік особисто зустрінеться з главою Китаю Сі Цзіньпіном у середу під час саміту Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва в Сан-Франциско.

Це буде лише друга особиста зустріч двох лідерів з моменту вступу Байдена на посаду в січні 2021 року.

Очікується, що на зустрічі Байдена і Сі будуть обговорюватися глобальні питання – від війни між Ізраїлем і ХАМАСом до вторгнення Росії в Україну, зв'язки Північної Кореї з Росією, Тайвань, Індо-Тихоокеанський регіон, права людини, виробництво фентанілу, штучний інтелект, а також "справедливі" торговельні та економічні відносини, повідомив високопоставлений американський чиновник.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?