Байден жорстко відреагував на заклики до припинення вогню в Газі
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден жорстко відреагував на заклики до припинення вогню в Газі

Джо Байден
Джерело:  The Washington Post

Американський лідер Джо Байден публічно відкинув заклики до припинення вогню в Газі та пояснив, чому це наразі неможливо.

США не бачать перспектив для припинення Ізраїлем вогню

Джо Байден звертає увагу на те, що поки терористи ХАМАС підтримують свою ідеологію руйнування, припинення вогню – це не мир, адже для ХАМАС кожне припинення вогню – це час, за який вони можуть підготувати зброю та людей для продовження свого терору.

Нашою ціллю має бути не просто припинення війни просто зараз – вона має полягати в тому, щоб покласти край війні назавжди, розірвати цикл безперервного насильства та побудувати щось більш міцне в Газі, а також на всьому Близькому Сході, щоб історія більше не повторювалася, – пояснив свою позицію президент США.

Окрім того, Джо Байден вкотре закликав офіційний Тель-Авів ніколи не забувати про гуманітарне право, а також зробити все можливе заради зменшення жертв серед цивільного населення.

Яким американський лідер бачить фінал палестинсько-ізраїльської війни

На переконання очільника Білого дому, рішення про дві держави є єдиним рішенням для тривалого конфлікту в регіоні.

Він також наголосив, що там має існувати управління під керівництвом Палестинської автономії.

Оскільки ми прагнемо миру, Газа і Західний берег ріки Йордан повинні возз'єднатися під єдиною структурою управління, в кінцевому рахунку, під оновленою Палестинською адміністрацією, в той час, як ми всі працюємо над рішенням про дві держави, – пояснив американський лідер.

Саме тому Джо Байден вкотре закликав західних партнерів не забувати виділяти ресурси на підтримку населення Гази відразу після цієї кризи, включаючи тимчасові заходи безпеки, та створити механізм відновлення для сталого задоволення довгострокових потреб Гази.

І вкрай важливо, щоб жодні терористичні загрози більше ніколи не походили з Гази або Західного берега, – підсумував президент США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?