Безглузда відплата. В ЄС відреагували на обмеження мовлення європейських медіа у Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Безглузда відплата. В ЄС відреагували на обмеження мовлення європейських медіа у Росії

ЄС

Віцепрезидентка Європейської комісії з питань цінностей та прозорості Вера Юрова розкритикувала рішення Кремля обмежити мовлення понад 80 європейських ЗМІ на території Росії.

Головні тези:

  • Рішення Кремля обмежити мовлення понад 80 європейських ЗМІ на території Росії спричинило критику віцепрезидентки Європейської комісії.
  • Обмеження європейських медіа свідчить про безперервне порушення свободи ЗМІ в Росії та відповідь на рішення Ради ЄС щодо російських пропагандистських ЗМІ.
  • Москва ввела обмеження на мовлення й доступ до 81 європейського ЗМІ у відповідь на заборону пропагандистських ЗМІ РФ європейським союзом.
  • Серед заборонених європейських ЗМІ у Росії потрапили видання та телекомпанії з Німеччини, Іспанії, Італії, Франції та інших країн.
  • Ситуація свідчить про наростання напруги між Європейським союзом та Росією у сфері свободи слова та медіа.

Росія безперервно порушує свободу слова — Юрова

На думку Юрової, рішення обмежити європейські медіа в Росії свідчать про "безперервне порушення свободи ЗМІ з боку Кремля".

Це безглузда відплата. Ні, пропагандистські ЗМІ, які фінансуються Росією для поширення дезінформації в межах російської військової доктрини, не є тим самим, що й незалежні ЗМІ. Демократичні країни це знають.

Росія ввела свої “санкції” проти європейських ЗМІ

Російське Міністерство закордонних справ раніше 25 червня заявило, що Москва запроваджує обмеження на мовлення й доступ щодо 81 європейського ЗМІ.

Серед тих, хто потрапив під російські заходи у відповідь, — німецький Spiegel, Zeit і Frankfurter Allgemeine Zeitung, іспанські Mundo, Pais і EFE, італійські Stampa, Repubblica і телекомпанія RAI, французькі Monde, Liberation і France-Presse, а також загальноєвропейські Politico і Euobserver.

Москва заявила, що це заходи у відповідь на рішення Ради ЄС від 17 травня про заборону пропагандистських ЗМІ РФ: "РИА Новости", "Известия" та "Российская газета".

Нагадаємо, ще на початку березня 2022 року за рішенням Ради ЄС у Євросоюзі невідкладно заборонили роботу російських пропагандистських телеканалів RT/Russia Today і Sputnik.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?