Бійці 3 ОШБр фіксують спроби прориву армії РФ в нове селище під Авдіївкою
Категорія
Україна
Дата публікації

Бійці 3 ОШБр фіксують спроби прориву армії РФ в нове селище під Авдіївкою

зсу

Російські загарбники намагаються прорватися до Семенівки, розташованої на захід від Авдіївки, але наразі їм це не вдається.

Окупанти намагаються просуватись в районі Семенівки під Авдіївкою

Як зазначив заступник командира 3-ї штурмової бригади, майор Збройних сил України Максим Жорін ситуація на Авдіївському напрямку продовжує бути складною.

У першу чергу, складною вона залишається за рахунок того, що у росіян залишається можливість проводити заміну на більш нові і свіжі підрозділи. Тобто, вводити у бій свіжі й нові поповнення бригад.

Максим Жорін

Максим Жорін

Заступник командира 3-ї штурмової бригади

При цьому, українським Силам оборони вдалося змусити окупантів втратити наступальний потенціал.

Але, ця можливість використовувати власні ресурси — можливість наявності власних ресурсів, особового складу і техніки, створює умови, при яких ворогу вдається досі втілювати спроби і намагання щодо просування вперед, в основному в районі населеного пункту Семенівка, — сказав Жорін.

За його словами, російські загарбники понесли божевільні втрати в Орлівці.

Орлівка їм далася ціною декількох підрозділів. Зараз у них, очевидно, сконцентрована увага в районі населеного пункту Семенівка. Вони намагаються туди увірватись, намагаються десь намацати слабке місце в нашій обороні, проте, на даний момент, успіху у цьому, вони не мають. Також вони і не забувають щодня пробувати штурмувати Бердичі, — відзначив Жорін.

Окремо він акцентував, що майже щодня окупанти використовували на фронті китайські машини, які схожі на щось середнє між баггі і гольфкарами. Ці транспортні засоби служать окупантам як дешева альтернатива у техніці. Силам оборони України вдається знищувати і спалювати багато таких транспортних засобів за допомогою FPV-дронів.

Водночас в останні дні ворог повернувся до використання броньованої техніки, і здебільшого, танків.

Проте, у смузі відповідальності нашої бригади, я так підозрюю, що ми всі їх вже спалили. Тому що останніми днями, десь, мабуть, 4-5 днів, як на таксі ворог намагається кататися на танках. Тобто, безпосередньо на танках він перекидає штурмову піхоту до переднього краю. Три в одну сторону, один повертається назад. Бо, як правило, за допомогою артилерії або дронів, ми їх знищуємо, — підсумував командир.

Ситуація на Авдіївському напрямку

14 березня Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський побував на Авдіївському напрямку.

Він розповів, що там противник зосередив основні зусилля і вже декілька діб поспіль намагається прорвати оборону наших військ у смугах трьох бригад.

Сирський зазначив, що найбільш ефективним способом ведення оборони є в цих умовах є знищення бронетехніки та штурмових груп піхоти противника:

  • вогнем артилерії,

  • діями бронегруп,

  • застосуванням ударних безпілотних систем різних типів,

  • захист від ворожих дронів своїх підрозділів засобами РЕБ,

  • знищення пунктів управління ворожими БПЛА ударами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?