Бійці “Азову” долучаться до реформи шкільного курсу "Захист України"
Категорія
Україна
Дата публікації

Бійці “Азову” долучаться до реформи шкільного курсу "Захист України"

Азов
Джерело:  АЗОВ

Бійці 12-ої бригади спеціального призначення "Азов" Нацгвардії України долучилися до реформи курсу "Захист України" в 10-11 класах українських шкіл.

Головні тези:

  • Бійці “Азову” оновлять застарілу програму курсу “Захист України” для старшокласників українських шкіл.
  • Бійці 12-ої бригади “Азов” підготовлять майбутніх тренерів у сфері теорії воєнного управління за стандартами НАТО.
  • Міністерство освіти і науки України завершило підготовку тренерів для шкільних вчителів з оновленої дисципліни "Захист України".

Бійці “Азову” оновлять застарілу програму курсу і зроблять її цікавою і корисною для школярів

Підрозділ став першим серед Сил оборони, бійці якого долучилися до реформи курсу предмета для старшокласників. Азовці підготують майбутніх тренерів у сфері теорії воєнного управління за стандартами НАТО. 

Зазначається, що учасники тренерського курсу дізнаються від військовослужбовців бригади про сутність сучасної війни і взаємодію різних видів озброєнь у єдиній системі управління операціями.

Завдання тренерів: оживити застарілу програму курсу і зробити його цікавим і корисним для школярів. Тренери передадуть отримані від азовців знання своїм підопічним вже під час викладання, — пояснили в "Азові". 

Там додали, що реформа оновлює формат предмета "Захист України" і впроваджує новітні стандарти навчання школярів із використанням обладнаних осередків. В осередках учням будуть доступні стрілецькі тренажери, навчальні дрони, тренувальне оснащення для тактичної медицини, а також теоретичні знання з військової справи.

Залучення бійців 12-ої бригади спеціального призначення "Азов" до реформи — крок освіти назустріч змінам в українському суспільстві і залученню професійних військових до виховання молодого покоління, — підкреслили у бригаді.

Міносвіти випустило шкільних тренерів з оновленої дисципліни "Захист України"

Міністерство освіти і науки України закінчило першу хвилю підготовки тренерів, які ознайомлюватимуть шкільних вчителів з особливостями оновленого предмету "Захист України".

Перші тренери отримали сертифікати і вже готові допомагати шкільним учителям опановувати оновлену дисципліну, повідомили у МОН.

За словами міністра освіти і науки України Оксена Лісового, всього у навчанні взяла участь 81 людина — це і освітяни, і ветерани. А заявок було понад 700, тому обирати було складно.

Тепер підготовлені тренери, які успішно пройшли сертифікацію, роз’їдуться по своїх областях і своєю чергою навчатимуть вчителів "Захисту України", роль яких в оновленні предмету важко переоцінити. Хочемо, щоб з 1 вересня предмет "Захист України" викладали по-новому. І саме вчителі мають стати рушієм цих змін, тому навчання педагогів — важливий фокус уваги.

Оксен Лісовий

Оксен Лісовий

Міністр освіти і науки України

Майбутніх тренерів навчали представники бригади спеціального призначення "Азов", OSINT-агенції "Мольфар", демократичної школи "Майбутні" та Києво-Могилянської бізнес-школи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?