Bild заявило про новий тріумф України під час війни з Росією
Категорія
Україна
Дата публікації

Bild заявило про новий тріумф України під час війни з Росією

Чорноморський флот РФ
Джерело:  Bild

Попри те, що ситуація на фронті стрімко не розвивається, ЗСУ вдається успішно знищувати Чорноморський флот РФ. Як стверджує видання Bild, Україні вдалося знищити щонайменше 20% ворожого флоту. 

Україна невпинно знищує ЧФ РФ

Як стверджує експерт видання Bild з аналізу відкритих даних Юліан Репке, йому відомо про щонайменше 20% знищених російських суден.

Що важливо розуміти, офіційний Київ, а також Велика Британія, раніше заявляли про чверть потоплених ворожих кораблів.

Юліан Репке звертає увагу на те, що навесні 2022 року Чорноморський флот РФ налічував понад 70 кораблів, а російська пропаганда називала його "непереможним".

Але після знищення крейсера "Москва" флот назавжди відійшов від берегів України. Загалом із того часу у відкритому морі та в доках було знищено 13 кораблів, а також будівлю штабу ЧФ у Севастополі, - наголошує німецький експерт.

За словами історика Яна Берендса із Європейського університету Віадріна у Франкфурті-на-Одері, на загальному історичному тлі Росію не можна назвати легендарною військово-морською державою.

Він також наголосив, що головним козирем країни-агресорки завжди була армія, а не флот.

Це стосується і Чорного моря, де вони самі затопили частину флоту в Кримську війну 1854 року і після революції 1918 року. Успіхи України проти путінських військових кораблів після 2022 року ілюструють нестачу сучасних технологій та непрофесіоналізм моряків, - підкрелсив експерт.

Зеленський уперше відреагував на знищення російського ракетного катера “Івановець”

Нещодавно розвідникам ГУР вдалося успішно потопити ворожий ракетний катер “Івановець”, який знаходився в окупованому Криму.

Цю операцію уже прокоментував глава держави Володимир Зеленський.

Сьогодні я хочу особливо відзначити ваш успіх саме на морі – ураження російського ракетного корабля. Складна операція на рейді озера Донузлав: шість прямих попадань морських дронів у корпус «Івановця». Це було сильно. І я дякую вам за цю силу!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?