Чим Україна потопила ракетний катер РФ "Івановець" — відповідь Буданова
Категорія
Україна
Дата публікації

Чим Україна потопила ракетний катер РФ "Івановець" — відповідь Буданова

MAGURA V5
Джерело:  The War Zone

Україна атакувала ракетний катер РФ "Івановець" морськими дронами власного виробництва MAGURA V5. Нагадаємо, що першим про знищення ракетного катеру "Івановець" повідомило online.ua з посиланням на власні джерела.

Чим знищили ракетний катер "Івановець"

Начальник ГУР генерал-лейтенант Кирило Буданов повідомив виданню The War Zone, що Україна атакувала російський ракетний катер "Івановець" у ніч на 1 лютого безпілотними морськими дронами MAGURA V5.

Ними керували бійці спецпідрозділу ГУР Group 13.

У ході спеціальних заходів у період з 31 січня по 1 лютого відомство спланувало та здійснило знищення «Івановець» під час рейду озера Донузлав, — розповів Буданов.

Він уточнив, що під час знищення корабля у нього влучили шість морських безпілотників. Вони атакували корпус корабля.

Внаслідок пошкодження корабель перекинувся на корму і затонув. За попередніми даними, пошуково-рятувальна операція противника не увінчалася успіхом, — додав начальник ГУР.

Водночас Буданов відмовився назвати точку запуску морських дронів. Видання допускає, що вони могли бути запущені з корабля, що знаходився далі в Чорному морі.

Дрон MAGURA V5: що відомо

MAGURA V5 був створений українським державним підприємством SpetsTechnoExport. Він має довжину 5,5 метрів із дальністю плавання 450 морських миль (приблизно 833 км), крейсерською швидкістю 22 вузли (40,7 км/год) та розривною швидкістю 42 вузли завдяки водометній установці.

Дрон має вантажопідйомність на 320 кілограмів. Компанія каже, що комунікувати з дроном можна через через mesh-радіо з повітряним ретранслятором та/або супутниковою комунікацією.

Раніше ГУР використовувалj дрони MAGURA V5 10 листопада, коли було знищено два російські десантні катери, які стояли на базі ВМС РФ у Чорноморському на заході Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?