Біля Авдіївського коксохіму тривають позиційні бої — експерти
Категорія
Україна
Дата публікації

Біля Авдіївського коксохіму тривають позиційні бої — експерти

ЗСУ
Джерело:  ISW

На Авдіївському напрямку тривають позиційні бої за коксохім, біля Новобахмутівки, Бердичів, Степового, Первомайського і Невельського.

Біля Авдіївського коксохіму тривають позиційні бої

Російські війська нещодавно здійснили підтверджене просування на північний захід від Авдіївки, оскільки позиційні бої під Авдіївкою тривали 1 і 2 січня.

Геолокаційні кадри, опубліковані 31 грудня, вказують на те, що російські війська просунулися на північний захід від Степового (на північ від Авдіївки)[50].

1 і 2 січня російський військовий блогер стверджував, що російські війська просунулися на північний захід від Авдіївки в напрямку Бердичів і Очеретного, а український військовий спостерігач Костянтин Машовець заявив 2 січня, що російські війська відступили, після того як спочатку просунулися в бік Бердичів.

Російські та українські джерела повідомили, що позиційні бої тривають на північний захід від Авдіївки біля Новобахмутівки, Бердичів, біля Авдіївського коксохімічного заводу, а також біля Степового, на південний схід від Авдіївки біля промзони та на південний захід від Авдіївки біля Первомайського і Невельського.

Бої за Авдіївку

За його словами, війська Російської Федерації продовжили наступ по всьому фронту, а також просунулися в населених пунктах поблизу міста Авдіївка, на північ і південь від нього.

Падіння Авдіївки можливе, але це залежить і від сил України, - сказав голова оперативного відділу Генерального штабу Естонії полковник Тармо Кундла.

Кундла додав, що Україна сама ухвалюватиме рішення про подальший опір або ж відступ з міста, але Авдіївка поки що не оточена.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?