Білоруські військові передислокували системи ППО до російського кордону — "Гаюн"
Категорія
Світ
Дата публікації

Білоруські військові передислокували системи ППО до російського кордону — "Гаюн"

білорусь

У середу, 24 квітня, стало відомо, що військовий підрозділ протиповітряної оборони Збройних сил Білорусі було переведено до білорусько-російського кордону у Климовицькому районі Могильовської області.

Білоруські військові передислокували системи ППО до російського кордону

Як уточнюють OSINT-спеціалісти, білоруські військові із 740-го зенітного ракетного полку розмістили свої системи ППО буквально у 5 кілометрах від кордону з Росією, в околицях села Федотова Буда.

Причина передислокації, за словами спостерігачів, невідома, оскільки у тому регіоні, куди переведено підрозділ ППО, немає стратегічно важливих об’єктів, які конче необхідно прикривати від повітряних ударів. Єдиними цікавими з воєнного погляду об’єктами можуть вважатися лише цементний завод у Костюковичах і "Кричевцементношифер", що виробляє портландцемент.

Припустимо, що через нездатність російської ППО повністю запобігати ударам безпілотників білоруські військові всерйоз занепокоїлися прикриттям повітряного простору на сході Білорусі. Ймовірно, відпрацьовувати виконання завдань на "нових ділянках місцевості" і відправили 740-й полк, — розмірковують на каналі.

На озброєнні цього полку, який перебуває у складі Північно-Західного оперативного командування, — ЗРК "Оса-АКМ". Водночас "Гаюн" нагадує, що основні підрозділи ППО ЗС Білорусі розміщуються у західній і центральній частинах країни. На сході лише біля Бобруйська дислокується 147-й зенітний ракетний полк і відтепер 740-й.

OSINT-експерти підкреслюють, що можливою причиною переміщення систем ППО є зовсім інший, поки що невідомий фактор.

Що відомо про підготовку ДРГ найманцям ПВК “Вагнер”

В Білорусі завершилася восьма підготовка спецпризначенців під керівництвом найманців ПВК "Вагнер". Головним їх завданням буде робота на території України.

За інформацією білоруського підпілля тут (у Білорусі — ред.) пройшов бойове злагодження загін спецпризначення "Граніт". Навчання проводили все ті ж інструктори з ПВК "Вагнер", які знайшли собі притулок саме на території країни союзника Росії, — йдеться в повідомленні.

Як зазначають в ЦНС, головним завданням новостворених загонів буде диверсійна робота на території України.

Вагнерівці проводять заняття з інженерної та вогнепальної підготовки, тактичної медицини. Основним озброєнням для таких загонів є ручні протитанкові гранатомети, автоматичні гранатомети і кулемети Калашникова, — повідомляють у Центрі нацспротиву.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?