Більше не можна виключати членство України в НАТО — глава Мюнхенської конференції Гойсген
Категорія
Політика
Дата публікації

Більше не можна виключати членство України в НАТО — глава Мюнхенської конференції Гойсген

Більше не можна виключати членство України в НАТО — глава Мюнхенської конференції Гойсген
Джерело:  online.ua

На переконання очільника Мюнхенської конференції з безпеки Крістофа Гойсгена, повномасштабне вторгнення армії Російської Федерації в Україну кардинально змінило обставини щодо членства України в НАТО. Політик звернув увагу на те, що зараз цей варіант більше не можна відкидати та ігнорувати.

Джерело:  RND

Гойсген заявив, що більше не можна виключати членство України в НАТО

Журналісти попросили Крістофера Гойсгена прокоментувати можливе членство України в НАТО.

Глава Мюнхенської конференції з безпеки нагадав , що колишня німецька лідерка Ангела Меркель наклала вето на вступ України під час саміту 2008 року.

Проте, як стверджує політик, який, до слова, чимало років поспіль був радником канцлерки ФРН із зовнішньої політики, після 24 лютого 2022 року ситуація різко змінилася через порушення російським диктатором Володимиром Путіним усіх можливих норм міжнародного права.

Ми повинні подумати про те, які гарантії ми можемо дати Україні… Але я думаю, що ми більше не повинні виключати членство України в НАТО, - заявив Крістофер Гойген представникам медіагрупи Bayern.

Не можна також не згадати про те, що очільниця Міністерства оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт раніше обережно поставилась до заяви українського лідера Володимира Зеленського щодо подачі заявки на прискорений вступ України до НАТО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?