Блокада кордону. Туск заступився за Україну та присоромив уряд Польщі
Категорія
Економіка
Дата публікації

Блокада кордону. Туск заступився за Україну та присоромив уряд Польщі

Дональд Туск
Джерело:  PAP

Відомий польський політик Дональд Туск звинуватив уряд Польщі у бездіяльності на тлі блокади українського кордону.
 

Туск знову жорстко розкритикував офіційну Варшаву

Дональд Туск звертає увагу на те, що чинний уряд Польщі ставить усіх в дуже складну ситуацію.

Журналісти нагадали лідеру “Громадської коаліції”, що його команда також зіштовхнеться з цією проблемою через 2 тижні.

На це політик відповів, що не розв'язуватиме згадану проблему "не через два тижні".

За словами Дональда Туска, незабаром він проведе перемовини з експертами та тими політиками, які будуть займатися цими питаннями.

Окрім того, він прокоментував призначення нового уряду прем'єр-міністра Матеуша Моравецького.

Оскільки вони удають, що призначили справжній уряд, то вони могли б і удати й те, що займаються реальними проблемами… Таку бездіяльність не можна вибачити, тому що таким чином ми ставимо під загрозу польсько-українські відносини та не дбаємо про польські інтереси,– наголосив Дональд Туск.

Туск знову заступився за Україну

Як вважає лідер “Громадської коаліції”, політична сила "Право і справедливість", Моравецький і Качинський фатально, дуже по-дилетантськи, непрофесійно і до того ж цинічно розіграли українську карту".

Спочатку, коли це було доречно, Варшава демонструвала радикально проукраїнську позицію, повністю забуваючи про польські інтереси…. Польща має жити в дружбі й підтримувати Україну, проте не нехтувати власними інтересами, - наголосив Дональд Туск.

Політик звернув увагу на те, що уряд Польщі повністю знехтував цим, а коли усвідомив, що це дратує народ, то кинувся розігрувати антиукраїнську карту, а потім відвернувся від проблеми на кордоні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?