Блокада українського кордону. Латвія виступила з пропозицією
Категорія
Економіка
Дата публікації

Блокада українського кордону. Латвія виступила з пропозицією

прапор Латвії
Джерело:  online.ua

Латвійська влада закликала Польщу нарешті вирішити ситуацію з блокадами на польсько-українському кордоні, а також запропонувала свою допомогу для розв'язання цієї проблеми.

Латвія пропонує посередництво у переговорах про розблокування кордону України

25 листопада шеф латвійської дипломатії Криш’яніс Каріньш провів перемовини із польським міністром у справах ЄС Шимонем Шинковським вель Секом.

Під час зустрічі глава МЗС Латвії закликав вель Сека шукати вихід із ситуації, що склалася на польсько-українському кордоні через протест-блокаду польських перевізників.

Міністр закордонних справ повідомив про готовність Латвії долучитися і сприяти пошуку виходу із ситуації, – йдеться в заяві.

Окрім того, наголошується, що міністри детально обговорили майбутній саміт Європейської ради, під час якого планують розглянути питання щодо відкриття з Україною переговорів про вступ до ЄС.

Що відбувається на польсько-українському кордоні

Польські перевізники, які останні три тижні блокують три КПП на кордоні з Україною для вантажівок, 23 листопада почали блокаду ще один пункт пропуску – "Медика-Шегині".

За попередніми даними, ця блокада може тривати до 3 січня.

Парламент України уже звернувся до Сейму і Сенату Польщі з пропозицією щодо розблокування кордону для перевізників.

За словами глави держави Володимира Зеленського, у його команди є розуміння як діяти і що для зрушень "потрібно трохи часу".

Як вдалося дізнатися журналістам-розслідувачам з інформаційної агенції Guildhall, польські перевізники, які блокують пункти пропуску на польсько-українському кордоні, мають зв'язки з російськими спецслужбами. Аналогічна ситуація і зі словацькими протестувальниками.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?