Боєць Повітряних Сил ЗСУ збив з кулемета крилату ракету РФ — фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Боєць Повітряних Сил ЗСУ збив з кулемета крилату ракету РФ — фото

Повітряні Сили ЗСУ
Воїн ПС ЗСУ

Військовий Повітряних сил Сергій на псевдо "Доктор Мом" збив російську крилату ракету з кулемета. Ракета летіла на Київщину вранці 12 червня.

Головні тези:

  • Військовий Повітряних сил ЗСУ демонстрував високий рівень підготовки та відвагу, збивши з кулемета російську крилату ракету.
  • Збиття ворожої ракети з кулемета є надзвичайно складним завданням, і успішне виконання його свідчить про професіоналізм бійця.
  • Українське ППО проявило високу ефективність, збивши 19 ударних БпЛА російських військових у різних областях країни.
  • Підвищена готовність українських військових дозволила відбити атаки ворожих дронів та забезпечити безпеку населенню.
  • Події збиття ракети та знищення дронів свідчать про високий рівень військової підготовки Збройних Сил України у протистоянні російській агресії.

Воїн ПС ЗСУ збив крилату ракету з кулемета

Отримавши команду "готовність", разом з побратимами, негайно вирушили на позицію. По рації повідомили, що наша ціль вже близько. Кілька секунд і ми побачили ворожу ракету, що неслася у бік Василькова, — каже боєць.

Про подію повідомило Командування Повітряних сил ЗСУ у Facebook.

Не вагаючись, взяв свій кулемет і відкрив вогонь по цілі. В думках було лише одне — маю влучити! Пустивши чергу з кулемета побачив, що ракета почала відхилятися від курсу та знижуватись.

У ПС зазначили, що збити ворожу ракету з кулемета — завдання надзвичайно складне.

У цивільному житті чоловік працював медиком. Наразі він несе бойове чергування у складі мобільної вогневої групи.

Уламки збитої кулеметом крилатої російської ракети

Повідомляється, що у те, що військовий дійсно збив ворожу ракету з кулемета, повірив лише тоді, коли на власні очі побачив її уламки.

Що відомо про успіхи ППО

У ніч на 19 червня росіяни атакували Україну 21 ударним БпЛА Shahed-131/136 із напрямків Приморсько-Ахтарськ (РФ) і мис Чауда (Крим).

Українські Сили ППО збили 19 дронів у Херсонській, Миколаївській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Хмельницькій та Львівській областях.

Відбивали повітряний напад винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи та РЕБ Повітряних Сил, мобільні вогневі групи Сил оборони України.

В результаті бойової роботи збито 19 ворожих ударних БпЛА типу Shahed у Херсонській, Миколаївській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Хмельницькій та Львівській областях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?