Боєць ЗСУ з Javelin знищив штурмову колону армії РФ на Запорізькому напрямку — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Боєць ЗСУ з Javelin знищив штурмову колону армії РФ на Запорізькому напрямку — відео

Сили оборони півдня України
Джавелін

Український військовий з переносного протитанкового ракетного комплексу Javelin знищили колону російських окупантів, яка йшла на штурм у Запорізькій області.

Військовий ЗСУ з Javelin ліквідував ворожу техніку на півдні України

Влучний постріл з Javelin знищив ворожу штурмову колону.

Про це повідомляють Сили оборони півдня України.

У Силах оборони зазначили, що Javelin — це потужна зброя, особливо в руках наших бійців.

Ворог пішов на штурм колоною з танку та трьох БМП, сподівався сховатися за рахунок задимлення. Але від конкретних протитанкових комплексів це не рятує.

FGM-148 «Джавелін»: що відомо

FGM-148 «Джавелін» (англ. FGM-148 Javelin — «дротик») — переносний протитанковий ракетний комплекс (ПТРК) виробництва американських підприємств Raytheon та Lockheed Martin.

Перший серійний ПТРК третього покоління, якому властивий принцип «вистрілив-забув» — ракета має теплову голівку самонаведення, тому оператор ракетного комплексу не має супроводжувати і коригувати політ ракети після запуску, поки вона наближається до цілі. Оператор також може вибрати один із двох режимів атаки ракети: атака згори — для ураження бронетехніки у її менш захищений верх, або атака по прямій.

«Джавелін» призначений для ураження бронетехніки, укріплень на землі, а також літальних апаратів, що переміщуються на низькій висоті й швидкості — гелікоптерів або БПЛА.

Цей ПТРК США розробляли з 1986 року, а прийняли на озброєння в 1996 році. Успішно використовували в Іраку. Постачають на експорт у деякі країни світу.

З 30 квітня 2018 року перші комплекти стали надходити до України. Після початку російського вторгнення в Україну в лютому 2022 року, цей ПТРК став символом українського опору.

Втрати Росії на війні в Україні

За минулу добу російські загарбники втратили 810 військовослужбовців.

Усього з початку повномасштабного вторгнення Сили оборони України ліквідували близько 431 550 росіян.

Також ЗСУ протягом минулої доби знищили 19 танків, 17 ББМ, 34 артсистеми та іншу техніку ворога.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?