Борітеся — поборете. В окупованому Криму патріоти відзначили день народження Шевченка
Категорія
Україна
Дата публікації

Борітеся — поборете. В окупованому Криму патріоти відзначили день народження Шевченка

Борітеся — поборете. В окупованому Криму патріоти відзначили день народження Шевченка
Джерело:  Жовта Стрічка

Опір окупаційному режиму у Криму продовжує набирати оберти. Так, активісти на півострові відзначили день народження Тараса Григоровича Шевченка.

Як патріоти у Криму відзначили день народження Шевченка

По окупованому Криму з'явилися написи з цитатами Кобзаря, а також листівки з творами великого поета та прозаїка. У суботу, 9 березня, минає 210 років з дня народження Тараса Шевченка.

Кримчани 9 березня також відзначали 210-й день народження символу української культури — Тараса Шевченка. Активісти руху "Жовта Стрічка" цього дня поширювали по окупованому півострову рядки з віршів Кобзаря.

Листівки, що символізують боротьбу України, з'явилися біля парку імені Тараса Шевченка у Сімферополі та Кримського федерального університету імені Володимира Вернадського.

Тарас Шевченко — символ волелюбності та нескореності українського народу, — написали у "Жовтій Стрічці".

У Києві читали вірші Шевченка

Іноземні дипломати разом із українцями 9 березня відзначили річницю дня народження Тараса Шевченка.

Своїми привітаннями вони поділилися у соцмережах.

Частина дипломатів українською декламувала вірші поета.

Зокрема, Посол Великої Британії в Україні Мартін Гарріс опіблікував відео, на якому він читає вірш Шевченка "Реве та стогне Дніпр широкий".

Сьогодні відзначаємо 210-ту річницю Дня народження Тараса Шевченка, великого українського поета та художника, чиї твори надихають по всьому світу. Творчість письменника перекладали й перекладають навіть на японську мову! Його поезія доторкнулася сердець японців, переплітаючи наші культури, — відзначили у Посольстві Японії в Україні.

Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі прочитав уривок твору Тараса Шевченка у день народження поета.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?