Боррель екстрено звернувся до Путіна через Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Боррель екстрено звернувся до Путіна через Україну

Боррель екстрено звернувся до Путіна через Україну
Джерело:  online.ua

Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель екстрено звернувся до президента Росії Володимира Путіна з вимогою відвести війська від кордонів України. Він закликав не загострювати відносини з Європою.

Джерело: заява Борреля перед початком засідання Ради ЄС на рівні глав МЗС

Боррель попередив Путіна, що сьогодні міністри країн ЄС детально розглянуть ситуацію на українському кордоні щодо розміщення російських військ. Після засідання буде озвучена єдина позиція Європи і план підтримки України.

"Ми будемо обговорювати ситуацію на українському кордоні, де розгорнуті російські війська для польових навчань. Це дуже небезпечна ситуація, ми закликаємо Росію відвести свої війська від кордону з Україною", - звернувся Боррель до Путіна.

Як відомо, на засідання Ради ЄС запрошено главу МЗС України Дмитра Кулебу. Він поінформує колег про те, що дійсно відбувається на Донбасі і на українських кордонах, а також запропонує союзникам України низку практичних кроків для зміцнення дієвої підтримки Києва з боку Євросоюзу.

Засідання Ради ЄС 19 квітня - порядок денний

Глави МЗС країн ЄС планують виробити єдину позицію і обговорити можливу відповідь Росії на агресію проти України. На порядку денному також буде ситуація з вибухами на складах зброї в Чехії, влаштовані російськими агентами спецслужб і погіршення стану здоров'я Олексія Навального в колонії.

Також на засідання Ради ЄС із закордонних справ порушать питання незаконних дій Росії в Чорному морі. Йдеться про блокування Керченської протоки для проведення військових навчань.

Представник Європейської комісії з питань зовнішньої політики Петер Стано раніше заявляв, що міністри закордонних справ країн ЄС візьмуть до уваги всі аспекти агресії Росії проти України. Він запевнив, що після зустрічі у Європейського союзу буде чітка позиція.

Позиція Борреля через загострення на Донбасі

Важливо відзначити, що після загострення ситуації на Донбасі і стягування військ РФ до кордонів України глава європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив, що Євросоюз незмінно підтримує Україну. У свою чергу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба запросив його відвідати Донбас і своїми очима побачити те, що відбувається в зоні ООС.

Представник Борреля після цього запевнив, що дипломат ЄС давно хоче відвідати східну Україну, і натякнув, що він може запланувати поїздку на Донбас найближчим часом. У дипломатичних колах Європейського союзу вважають, що візит Борреля на Донбас може стати його "найкращою помстою" за недавнє приниження під час візиту в Москву.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?