Боррель назвав ЄС варіант пришвидшення допомоги Україні боєприпасами
Категорія
Політика
Дата публікації

Боррель назвав ЄС варіант пришвидшення допомоги Україні боєприпасами

Жозеп Боррель
Джерело:  online.ua

За словами глави зовнішньої дипломатії ЄС Жозепа Борреля, для надання допомоги Україні європейські партнери можуть купувати боєприпаси за межами ЄС. 

Як ЄС подолати проблему із допомогою Україні боєприпасами

Боррель підкреслив, що наразі керівники дипломатичних відомств країн ЄС зосередженні на варіантах збільшення допомоги Україні боєприпасами.

Він нагадав, що в ЄС із минулого року діє механізм, у межах якого були розроблені 60 рамкових контрактів для розміщення замовлень на артилерійські снаряди в промисловості – і ці контракти також забезпечуються фінансування.

Якщо у країн-членів є спосіб отримати боєприпаси на міжнародному ринку, якщо хтось може поставити ці боєприпаси швидше, дешевше і простіше, – немає жодних обмежень. Ми ніколи не говорили, що це буде лише для європейської промисловості. Очевидно, що ми будемо надавати їй пріоритет. Але якщо хтось має кращу пропозицію, будь ласка, використовуйте її, - зазначає глава зовнішньо дипломатичного відомства ЄС.

Боррель про новий пакет санкцій ЄС проти РФ

Глава зовнішньої дипломатії ЄС висловив сподівання, що 13 пакет санкцій проти РФ буде ухвалено до річниці масштабного вторгнення окупаційної армії РФ в Україну 24 лютого.

Ми обговорили 13-й пакет санкцій, і я сподіваюся, що його буде схвалено до 24 лютого, - підкреслив Боррель.

Також Боррель зазначив, що на засіданні продовжили обговорення використання надзвичайних надходжень, отриманих від інвестування російських активів, які заморожені в Європейському Союзі.

Мета полягає в тому, щоб використати їх для сприяння відновленню України, але все ще немає повної згоди для того, щоб повністю реалізувати це рішення, - пояснив Боррель.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?