Бойовики ДНР "засудили" полоненого вченого майже до 3 років тюрми
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики ДНР "засудили" полоненого вченого майже до 3 років тюрми

Бойовики ДНР "засудили" полоненого вченого майже до 3 років тюрми

Так званий "військовий трибунал ДНР" засудив полоненого українського вченого Ігоря Козловського  до 2 років та 8 місяців позбавлення волі.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook сина вченого Олександра Козловського.

"Сьогодні "військовий трибунал ДНР" ухвалив обвинувальний вирок у справі Ігоря Козловського: 2 роки і 8 місяців позбавлення волі", - написав він.

За його словами, "військовий трибунал" бойовиків не пом'якшив вирок і не взяв до уваги, що у вченого є син-інвалід, який потребує догляду, а також вік та стан здоров'я 63-річного Козловського.

"Ані вік Ігоря Козловського, ані син-інвалід, що перебуває під його опікою, не стали пом'якшувальними обставинами для "суду". Так званий "суд" аргументував свою позицію тим, що Ігор Козловський - особливо неблагонадійний громадянин, оскільки мав контакти з низкою заборонених у ДНР організацій, зокрема, членами партії "Свобода" у 2014 році", - зазначив Олександр.

Читайте також: Бойовики ДНР вперлися щодо відомого вченого: опубліковано відео

На думку сина полоненого вченого, вплинути на процес звільнення його батька ще можуть міжнародні організації, суспільний резонанс та українська влада.

"Залишається сподіватися лише на широку громадську підтримку та ефективні дії української влади і міжнародних організацій у процесі звільнення Ігоря Козловського", - додав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше користувачі мережі влаштували флешмоб на підтримку вченого-релігієзнавця Ігоря Козловського, захопленого в полон бойовиками ДНР. Дану акцію підтримали й українські артисти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?