Бразильський футбольний клуб "Батель" змінив назву та кольори у знак підтримки маріупольців
Категорія
Спорт
Дата публікації

Бразильський футбольний клуб "Батель" змінив назву та кольори у знак підтримки маріупольців

Бразильський футбольний клуб "Батель" змінив назву та кольори у знак підтримки маріупольців
Джерело:  online.ua

Бразильський ФК “Батель” змінює назву на “Маріуполь” та виступатиме у якості бразильської версії української команди. У знак підтримки назва і фірмові кольори “Маріуполя” будуть прийняті на 6 матчів.

Джерело: Globo

Футбольний клуб у Бразилії змінив назву на Маріуполь

Повідомляється, що бразильський футбольний клуб “Батель” змінює назву і стає бразильською версією знищеної війною української команди “Маріуполь”.

Також будуть змінені фірмові кольори та форма.

Вшанування ФК “Маріуполь” триватиме шість матчів, три з яких офіційні та ще три — товариські.

Також на офіційному акаунті команди в Instagram ряд постів формують картинку, яка знаменує ініціативу щодо підтримки маріупольського ФК.

Фото — Скриншот

 Ідея полягає в тому, щоб допомогти зберегти ФК “Маріуполь”, який був гордістю та великою пристрастю міста, доки вони дійсно не повернуться до своєї діяльності. Наше послання світові – мир і підтримка боротьби за український суверенітет. Футбол був там приводом для великої радості, і, безумовно, в майбутньому клуб знову засяє на тому місці, на яке він заслуговує, — каже президент клубу Алекс Лопес.

Офіційні матчі клубу будуть транслюватися в Україні.

Заступник міського голови Маріуполя Андрій Санін також подякував бразильцям за таку ініціативу.

Ми дуже зворушені та вдячні за цей прийом від Batel. Війна була руйнівною для нашого міста. Наші школи, театри та спортивні команди були зруйновані або переміщені під час конфлікту. Але мати цю команду в країні футболу, на іншому кінці світу, яка погоджується зберегти наше ім’я в цей темний період нашої історії, залишає нас безмовними. Неможливо передати, скільки це для нас значить, — сказав він.

Українська діаспора у Бразилії

Повідомляється, що така ініціатива бразильського клубу не є випадковістю.
Штаб-квартира команди з Парани знаходиться в місті Гуарапуава, який розташований в регіоні Прудентополіс. Там знаходиться найбільша українська громада в Латинській Америці.

Близько 75% з 52 тисяч місцевих жителів мають українське походження.

Загалом у Бразилії – одна з найдавніших українських діаспор. Більше пів мільйона мешканців цієї країни мають українське коріння.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?