Збірна України з футболу братиме участь у відборі на Євро-2024 попри участь Білорусі
Категорія
Спорт
Дата публікації

Збірна України з футболу братиме участь у відборі на Євро-2024 попри участь Білорусі

Збірна України з футболу братиме участь у відборі на Євро-2024 попри участь Білорусі
Джерело:  online.ua

Збірна України продовжить участь у відборі на Євро-2024 попри участь Білорусі. Команди розводитимуть, щоб не допустити очних зустрічей спортсменів обох країн.

Джерело: Андрій Павелко

Збірна України з футболу братиме участь у відборі Євро-2024

Голова Української асоціації футболу Андрій Павелко зазначив, що Національна збірна України з футболу продовжить свої офіційні виступи у відборі на чемпіонат Євро-2024.

Міністерство молоді та спорту роз’яснило ситуацію.

Повідомляється, що підрозділи Мінмолодьспорту контролюватимуть участь українських команд в міжнародних змаганнях, в яких також братимуть участь і білоруські команди.

Якщо будуть виявлені факти очних зустрічей українських та білоруських футбольних команд, будуть задіяні вимоги пункту 1 згаданого наказу Мінмолодьспорту щодо заборони участі українських спортсменів на змаганнях з білоруськими та російськими спортсменами.

Яка ситуація з участю РФ, Білорусі та України у турнірах

Збірна Росії з футболу за рішенням УЄФА лишається дискваліфікованою аж до завершення бойових дій в Україні. При цьому Білорусі дозволено грати у відбіркових матчах Євро-2024.

27 травня 2022 року виконавчий комітет УЄФА прийняв рішення розділяти українські та білоруські футбольні команди при жеребкуванні міжнародних змагань під егідою організації.

Андрій Павелко також зазначив, що вже 25 квітня робоча група представників національної збірної України вирушить до Німеччини з метою інспекції місця для проведення навчально-тренувальних зборів команди у червні.

Молодіжна збірна України також візьме участь на Євро-2023 вже у червні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?