Британія планує заборонити одноразові вейпи для боротьби з курінням серед дітей
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія планує заборонити одноразові вейпи для боротьби з курінням серед дітей

ВЕйп
Джерело:  BBC

Уряд Великої Британії планує заборонити одноразові вейпи в рамках боротьби зі зростанням кількості молодих людей, які починають курити.

Заборона одноразових вейпів у Британії

ВВС пише, що також будуть вжиті заходи для запобігання продажу електронних сигарет серед дітей і продажу неповнолітнім.

Прем’єр-міністр Ріші Сунак припустив, що дорослі курці, які намагаються кинути палити, все одно матимуть доступ до альтернатив, таких як вейпи.

Очікується, що заборона буде введена по всій Великій Британії, повідомили в уряді.

Продавати будь-які вейпи особам молодше 18 років заборонено, але одноразові вейпи, які часто продаються в менших, яскравіших упаковках, ніж багаторазові, за словами уряду, є «ключовою рушійною силою тривожного зростання вейпінгу серед молоді».

Британська асоціація вейп-індустрії заявила, що вейпи допомогли «мільйонам дорослих кинути палити та відмовитися від сигарет», і заявили, що пропозиції піддадуть дітей ризику, «спровокувавши чорний ринок».

Якщо парламент ухвалить заборону, вона набуде чинності наприкінці цього року або на початку 2025-го.

Чим шкідливий вейпінг

Дані благодійної організації Action on Smoking and Health (Ash) свідчать про те, що 7,6% підлітків віком від 11 до 17 років регулярно чи час від часу вейплять проти 4,1% у 2020 році.

Вейпінг набагато менш шкідливий, ніж куріння, але, згідно з МОЗ Британії, він існує недостатньо довго, щоб знати про його довгострокові ризики.

Пари, які вдихаються, все ще можуть містити невелику кількість хімічних речовин, які містяться в сигаретах, включаючи нікотин, який викликає звикання, але не розглядається службою охорони здоров’я як один із найбільш проблемних інгредієнтів у сигаретах.

Активісти давно стверджують, що одноразові вейпи марнотратні, а матеріали та хімікати, які використовуються для їх виготовлення, включаючи літієві батареї, ускладнюють їх безпечну утилізацію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?