Британія та США підтримали нову форму України перед Євро-2020
Категорія
Україна
Дата публікації

Британія та США підтримали нову форму України перед Євро-2020

Британія та США підтримали нову форму України перед Євро-2020
Джерело:  online.ua

Напередодні перших матчів Євро-2020 офіційні дипломатичні представництва Сполучених Штатів і Великої Британії підтримали Україну та оновлену форму її збірної.

Джерело: Facebook

Згідно з оголошенням британського посольства, Лондон підтримує територіальну цілісність України.

“Ми не могли не приміряти на собі нову форму збірної України з футболу, на якій зображено мапу країни у її міжнародно визнаних кордонах, включно з Кримом. Бажаємо всім командам успіху та нехай переможуть найсильніші!” - оголосили дипломати.

Публікацію вони супроводили гештегами “Крим це Україна” та “Євро-2020”.
Напередодні зі схожою заявою виступили представники американської місії в Києві.

“З нетерпінням чекаємо на першу гру в неділю! Не знаємо, хто переможе, але українська команда виглядатиме чудово!” - оголосили у посольстві США.

Робітники посольств обох країн також влаштували дві невеличкі фотосесії - вони вишикувалися перед будівлями дипмісій у новій формі української збірної.

Скандал з формою збірної

У Росії на рівні влади та спортивної галузі звинуватили Україну в просуванні нібито політичних галузей. Це пов’язано з вказанням гасла “Слава Україні - Героям слава” на оновленій формі.

Фактично російська сторона поскаржилася УЄФА на Україну через її політизованість, а використала для цього суто політичні інструменти.

Першим чином на рівні континентальної асоціації нагадали про узгодженість форми та її відповідність встановленим нормам. Пізніше її представники оголосили, що все ж таки мають претензії до української форми, однак суто до фрази “Героям слава”, інші елементи можуть залишатися без жодних змін.

Утім, Українська асоціація футболу не мала наміру залишати ситуацію “як є”. Голова організацій Андрій Павелко попередив, що делегація вирушила на переговори з УЄФА до Риму, аби вирішити суперечку.

Також вже у п’ятницю, 11 червня, стало відомо про затвердження на рівні УАФ вітання “Слава Україні - Героям слава” як офіційного вітання в українському футболі. У рішенні також міститься інформація про інші національні символи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?