Британський адвокат Джейсон МакК’ю став лауреатом Європейської юридичної премії
Категорія
Світ
Дата публікації

Британський адвокат Джейсон МакК’ю став лауреатом Європейської юридичної премії

Джейсон МакК’ю
Джерело:  online.ua

Голова кампанії Payback4Ukraine, адвокат Джейсон МакК’ю переміг у номінації “Права людини” на престижній Європейській юридичній премії 2023.

Європейська юридична премія відзначила старання та успіхи Джейсона МакК’ю 

Організатори премії звертають увагу на те, що Джейсон МакК’ю є невтомним захисником прав людини, а також глобальної справедливості.

Ні для кого не секрет, що Джейсон МакКʼю — справді видатна постать у сфері міжнародного права та прав людини.

Дивіться ексклюзивне інтерв’ю Online.UA з Джейсоном МакК’ю:

Його багаторічна кар'єра охоплює великий спектр дисциплін у сфері міжнародних відносин, зокрема вирішення конфліктів, гуманітарну діяльність, правосуддя, розвиток та ініціативи з державного будівництва.

Не можна також не згадати про те, що у 2010 році МакКʼю визнали Юристом року Товариства правників Великої Британії за виняткову роботу із захисту прав людини в Африці та Сполученому Королівстві.

Однією з основних галузей спеціалізації відомого британського адвоката, як практичної, і академічної, є право-стратегічне використання правових механізмів отримання переваг.

Він ділився своїм досвідом з численними главами держав, урядів, опозиційними групами, міжнародними організаціями, такими як Організація Об'єднаних Націй та Африканський Союз, а також неурядовими організаціями, кампаніями громадянського суспільства та групами жертв. Джейсон відіграв важливу роль в організації та управлінні деякими з найвідоміших у світі дій у галузі правосуддя та прав людини, очолюваних жертвами, які часто пов'язані з колективними позовами у глобальному масштабі.

Будучи партнером-засновником Ebro Global, некомерційної організації, що надає консультації урядам та міжнародним неурядовим організаціям, Джейсон МакКʼю займався вирішенням найскладніших справ.

Окрім того, він є старшим партнером McCue Jury & Partners LLP — відомої міжнародної юридичної фірми.

Варто також відзначити його участь у Greenlit SA, платформі фінансування глобальних судових розглядів, пов'язаних з навколишнім середовищем, соціальною сферою та управлінням (ESG).

Ба більше, Джейсон МакКʼю відіграє ключову роль у Програмі захисту громадянського суспільства України, яку підтримує Уряд України.

МакКʼю намагається притягнути до відповідальності ПВК "Вагнера" за злочини проти українців

Команда Online.UA неодноразово брала інтерв’ю у Джейсона МакКʼю, який є главою кампанії Payback4Ukraine.

Він протягом тривалого часу захищає інтереси українського народу на міжнародній арені.

Payback4Ukraine судяться з ПВК Вагнер у Великій Британії за активи організації та Євгена Пригожина. Метою суду є конфіскація активів для передачі українцям у вигляді репарацій.

За словами британського адвоката, зараз більше, ніж будь-коли, потрібно притягнути російську військову машину до відповідальності.

За те, що вона використовує групу Вагнера, як руку своєї зовнішньої політики, яку вона може розгорнути для вчинення злочинів, а потім намагається ліквідувати її, коли це це зручно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?