Буде нашою поразкою. Президент Чехії звернувся до партнерів України
Категорія
Політика
Дата публікації

Буде нашою поразкою. Президент Чехії звернувся до партнерів України

Петер Павел
Джерело:  online.ua

На переконання лідера Чехії Петра Павела, якщо міжнародна спільнота послабить підтримку України, то це дасть Росії ще більше шансів на перемогу у війні.

Президент Чехії закликає світ до посилення підтримки України

Як вважає Петр Павел, просто зараз у Заходу немає іншого вибору, окрім як дати Україні все необхідне для того, щоб викинути російських загарбників з окупованих ними територій.

Будь-яка менша допомога буде нашою поразкою, - попередив він.

За словами лідера Чехії, як президент він оцінює російсько-українську війну не тільки з військової точки зору, але й з точки зору принципів.

Перемога Росії зміцнила б ідею про те, що інші режими можуть досягати своїх цілей силою і що вони можуть покладатися на слабкість західних демократій, - зазначає Петр Павел.

Лідер Чехії також попереджає, що 2024 рік буде ще складнішим для нашої країни, а прийдешня зима зіштовхне українців з багатьма проблемами.

Населенню буде важко, а з нерішучістю країн, які зараз підтримують Україну, почуття розчарування буде зростати. І природно, це створює ситуацію, яка не дуже сприятлива для продовження контрнаступальних операцій, - додав він.

Чого чекати далі від Росії

На переконання Павела, під час зими країна-агресорка, яка вже встигла перевести свою промисловість на воєнний лад, зможе ще більше відновитися.

Він також нагадав про те, що російським окупантам вдається виробляти набагато більше боєприпасів великого калібру, більше танків, а також мобілізувати ще більше вояк. А

Ба більше, як відомо, Москва продовжує переговори з кількома країнами щодо постачання їй додаткового озброєння.

Якщо ми змарнуємо можливість зберегти нашу підтримку України, наступний рік може бути ще більш сприятливим для Москви. Цей рік є ключовим для того, щоб закласти основи успіху, наступний рік буде складнішим, - попереджає чеський лідер.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?