ЦАХАЛ частково виводить свої бригади із Гази
Категорія
Світ
Дата публікації

ЦАХАЛ частково виводить свої бригади із Гази

Цахал
Джерело:  The Times of Israel

ЦАХАЛ розпочав виведення пʼяти бригад із сектора Гази, де триває антитерористична операція проти ХАМАС.

Яка ситуація в Газі

Як повідомив речник ЦАХАЛ Даніель Хагарі, військові дедалі більше опановують ситуацію на місцях. Вони також визнають, що війна з ісламістами, найімовірніше, триватиме і 2024-го року, але не буде такою інтенсивною, як протягом останніх місяців.

Ми адаптуємо бойові методи до кожного району Гази, а також підбираємо необхідні сили для найкращого виконання місії. Кожна область має свої особливості та різні оперативні потреби, — сказав прессекретар ЦАХАЛ.

Він додав, що для досягнення цілей Ізраїлю у війні проти ХАМАС необхідні тривалі бойові дії, але, як зазначає речник, ізраїльські військові підготовлені відповідно.

Що відомо про атаку ХАМАС на Ізраїль

7 жовтня 2023 року бойовики руху ХАМАС напали на південь Ізраїлю і вбили майже 1 400 людей, переважно цивільних. Понад 240 людей вони захопили в заручники і вивезли в сектор Гази.

У відповідь Ізраїль розпочав бомбардування ексклаву, а 25 жовтня розпочав наземну операцію, оголосивши метою повне знищення ХАМАС.

За час операції Армії оборони Ізраїлю у секторі Гази ліквідували понад 7 тисяч бойовиків ХАМАС, проте голова Штабу національної безпеки Ізраїлю Цахі Ханегбі каже, що реальна кількість значно більша — ізраїльська сторона не знає, скільки терористів можуть перебувати під завалами зруйнованих будівель або в тунелях.

За твердженням підконтрольної ХАМАС санітарної служби, у секторі Гази загинули понад 20 тисяч людей. Зазначають, що це цивільні, проте до них можуть зараховувати і бойовиків. Підтвердити ці цифри за незалежними джерелами неможливо.

За тижневе перемирʼя, що почалося 24 листопада, Ізраїль домігся звільнення понад 100 заручників. В обмін на це Ізраїль випустив із вʼязниць приблизно 240 палестинців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?