ЦАХАЛ розпочинає новий великий наступ на півдні Гази
Категорія
Світ
Дата публікації

ЦАХАЛ розпочинає новий великий наступ на півдні Гази

Газа
Джерело:  The Times of Israel

Новий наступ ЦАХАЛ має на меті зруйнувати військову структуру ХАМАС в районі Хан-Юніса на півдні Гази. Атака почалася 21 січня серією авіаударів по об'єктах бойовиків у цьому районі, в ньому беруть участь чотири бригади на чолі з 98-ю дивізією.

Ізраїль наступає на південь Гази

Армія оборони Ізраїлю заявила, що розпочинає новий великий наступ на західну частину Хан-Юніса. Наразі там тривають запеклі бої.

Про це повідомляє Times of Israel.

Наступ почався 21 січня авіаударами по об'єктах ХАМАС, у ньому беруть участь чотири бригади на чолі з 98-ю дивізією.

Військові заявляють, що з сьогоднішнього ранку близько 50 бойовиків ХАМАС, в тому числі кілька командирів, були вбиті наземними військами командос, десантників, Гіваті і 7-ї бригади.

Солдати оточили табір біженців Хан-Юніс і починають маневрувати в ньому, оскільки там розташовано кілька об'єктів ХАМАС.

Наступ, ймовірно, триватиме ще кілька днів, ЦАХАЛ планує здійснити рейди на ключові опорні пункти, аванпости та об'єкти інфраструктури ХАМАС в цьому районі.

У районі Хан-Юніса, на відміну від більшої частини північної Гази, є багато укриттів для цивільного населення. Армія оборони Ізраїлю заявляє, що їй відомо про місця, де ховаються цивільні особи, а також про лікарні, і вона намагатиметься не завдавати їм шкоди під час своїх операцій.

Ізраїль продовжить військову операцію у Газі до повного знищення ХАМАС

Ізраїльські війська знищили від 20 до 30% бойовиків ХАМАС, що поки не відповідає меті Ізраїлю знищити угруповання.

Згідно з даними американської розвідки, у ХАМАС все ще достатньо боєприпасів, щоб продовжувати наносити удари по Ізраїлю та ізраїльських військах у Секторі Гази протягом кількох місяців.

При цьому угруповання намагається відновити свої поліцейські сили в деяких районах міста Газа, за словами американських чиновників, які підтвердили секретний звіт.

Ізраїльські офіційні особи визнали, що, незважаючи на агресивну повітряну і наземну кампанію у Газі, вони не досягли своєї мети – знищити ХАМАС.

За словами військових аналітиків, бойовики угруповання змінили свою тактику, діючи дрібнішими групами і ховаючись між засідками на ізраїльські війська, а окремі бійці, ймовірно, беруть на себе більше завдань, щоб підмінити своїх загиблих товаришів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?