ЦАХАЛ уперше використав корабель Sa'ar у бойових умовах
Категорія
Світ
Дата публікації

ЦАХАЛ уперше використав корабель Sa'ar у бойових умовах

корабель Sa'ar
Джерело:  Defense News

Армія оборони Ізраїлю (ЦАГАЛ) під час військової операції "Залізні мечі" вперше використала новий корвет класу Sa'ar 6.

ЦАХАЛ уперше використав корабель Sa'ar у бойових умовах

Перше бойове застосування ізраїльського військового корабля підтвердив представник ЦАГАЛу контр-адмірал Даніель Хагарі. Повідомлялося, що ізраїльський флот "уперше в цій війні використав корвет класу Sa'ar 6 для нанесення удару по збройовому заводу ХАМАС".

Яке саме озброєння було застосовано під час виконання бойового завдання, не уточнюється, однак, на думку оглядачів, корвет міг бути оснащений деякими типами ракет, що запускаються зі спеціального контейнера, а також баражувальними системами озброєння.

Що відомо про корабель Sa'ar 6

Корвет Sa'ar 6 — це результат спільного проєкту Німеччини та Ізраїлю. Загалом військово-морські сили Ізраїлю замовили чотири таких кораблі, на сьогоднішній день на озброєнні ізраїльського флоту перебувають три таких машини. Німецькі конструктори створили корпус корабля, тоді як інтеграцією систем озброєння і радіоелектронного обладнання займалися ізраїльські фахівці.

Корабель має довжину в 90 метрів і максимальну ширину трохи більш як 13 метрів. Водотоннажність на рівні 1900 тонн. Центральна частина корпусу несе надбудову змінної висоти, на носі якої розташовується місток. Надбудова оснащена двома щоглами з антенним та іншим обладнанням різних типів.

Корвет озброєний 76-мм автоматичною гарматою OTO Melara, що має високу скорострільність. Боєприпаси включають бронебійний, запальний, спрямований осколково-фугасний ефект. Також гармата може вести вогонь керованими боєприпасами.

На корветі встановлений бойовий модуль з дистанційним управлінням Typhoon ізраїльської компанії Rafael Advanced Defense Systems. Модуль може бути оснащений 12,7-мм кулеметом, 7,62-мм кулеметом або 40-мм гранатометом з магазином до 230 патронів.

Серед ракетного озброєння — система запуску ракет класу "земля-повітря" Tamir комплексу C-Dome з 40 зарядами, зенітний ракетний комплекс Barak-8, комплекс Spike з 25 ракетами, а також протикорабельні ракети Gabriel V.

На борту корвета розміщено два 324 мм торпедних апарати для застосування протичовнових торпед Мк.46 і Мк.54.

Як засіб виявлення встановлений радар EL/M-2248 MF-STAR Elta Systems ізраїльського виробництва, також корвет має і власну систему радіоелектронної боротьби.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?