ЦАХАЛ знищив 400 тунелей бойовиків ХАМАС — The Times of Israel
Категорія
Світ
Дата публікації

ЦАХАЛ знищив 400 тунелей бойовиків ХАМАС — The Times of Israel

Тунель бойовиків
Джерело:  The Times of Israel

Значну роль у знищенні тунелів угруповання ХАМАС зіграли війська елітного інженерного бойового підрозділу Армії Оборони Ізраїлю – “Яхалом”.

Ізраїль ліквідував “гнізда” терористів

Армія оборони Ізраїлю заявила, що виявлено та знищено близько 400 тунельних шахт бойовиків ХАМАСу в Газі з початку наземного наступу у жовтні.

Про це пише видання The Times of Israel.

Зазначається, що виявлені входи в тунелі були розташовані у цивільній інфраструктурі, включно з житловими будинками, школами, лікарнями та іншими об’єктами.

ЦАХАЛ звинуватив ХАМАС у використанні палестинського населення Гази як живого щита через навмисне розміщення своєї інфраструктуру в цивільному секторі.

Як повідомили у ЦАХАЛ, значну роль у знищенні тунелів угруповання ХАМАС зіграли війська елітного інженерного бойового підрозділу “Яхалом”.

Домовленість між Ізраїлем та ХАМАС

Уряд Ізраїлю після шестигодинного обговорення схвалив угоду з угрупованням ХАМАС про звільнення частини захоплених 7 жовтня ізраїльських заручників, паузах у бойових діях та звільнення у відповідь частини палестинських ув'язнених з ізраїльських в'язниць.

Бойовики ХАМАС мають звільнити 50 заручників-ізраїльтян – лише цивільних, жінок та дітей в обмін на припинення вогню зі сторони Ізраїлю на чотири дні.

Ізраїль звільняє з в'язниць близько палестинських ув'язнених – жінок та неповнолітніх, проте поки не вказано точної кількості.

Під час перемир'я в Газу допускаються вантажівки з гуманітарною допомогою та паливом (повідомлялося, що їх буде 300).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?