Це реальна проблема. В ЄС б'ють на сполох через новий промах щодо України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Це реальна проблема. В ЄС б'ють на сполох через новий промах щодо України

Жозеп Боррель

Шеф європейської дипломатії Жозеп Боррель більше не приховує, що війна Ізраїлю і ХАМАС вже впливає на міжнародну підтримку України. 

ЄС та США не вдається виконати свою обіцянку щодо України

За словами європейського дипломата, попри те, ці дві війни суттєво відрізняються, загострення палестинсько-ізраїльского конфлікту вже впливає на політику західних лідерів стосовно нашої країни.

Під час моєї останньої поїздки до Вашингтона (з президенткою Єврокомісії і головою Євроради – Ред.) я мав нагоду напряму висловити свої побоювання президенту Байдену і моєму колезі Ентоні Блінкену про те, що міжнародна підтримка України може почати розмиватися у світлі того, що бачать як "практику подвійних стандартів". Це реальна проблема, і усі ви маєте докластися до протидії цьому, – наголосив Жозеп Боррель.

Шеф європейської дипломатії також звернув увагу на те, що багато країн так званого Глобального півдня досі вважають російсько-українську війну регіональною, а не глобальною проблемою.

За словами представника Євросоюзу, там також цинічно стверджують, що ця проблема турбує насамперед Захід, тому він хоче її "швидко вирішити, тому що їм несила терпіти наслідки цієї війни".

І ці країни скористаються кризою на Близькому Сході, щоби підкреслювати те, що вони бачать як суперечності у нашій позиції, чи як суперечність між самими європейцями, що проявилося під час останнього голосування за резолюцію у Генасамблеї ООН, – попередив Боррель.

Боррель пояснив, чому Україна у жодному разі не може програти війну РФ

На переконання головного дипломата ЄС, поразка України у війні з Росією стане поразкою усієї Європи, тому такого розвитку подій не можна допустити.

Не забувайте про Україну. Україна продовжує боротьбу проти російської агресії. Якщо програє Україна – програємо і ми. Ми повинні зберегти одностайність і єдність у підтримці України. Ми є головним надавачем допомоги – ми, навіть більше ніж США, адже ви знаєте цифри, – сказав Жозеп Боррель.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?