Це точка неповернення. Пашинян знову кинув виклик Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

Це точка неповернення. Пашинян знову кинув виклик Путіну

Пашинян
Джерело:  Armenpress

За словами вірменського лідера Нікола Пашиняна, його країна близька до того, щоб пройти точку неповернення у питанні остаточного виходу з Організації договору колективної безпеки (ОДКБ).

Головні тези:

  • Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян розглядає можливість виходу країни з Організації договору колективної безпеки.
  • Пашинян також не відкидає можливість вступу Вірменії до ЄС, але наголошує на необхідності реальних шансів та перспектив для країни.
  • Продовження демократичного курсу допоможе наблизити Вірменію до ЄС та західних партнерів.

У Вірменії є багато претензій до ОДКБ

Як зазначив глава вірменського уряду, у його країни накопичилося чимало запитань без відповідей щодо Організації договору колективної безпеки (ОДКБ).

Ба більше, наразі офіційний Єреван навіть вважає її загрозою для державності Вірменії.

Ми заморозили членство в ОДКБ не лише тому, що ОДКБ не виконує свої безпекові зобов’язання щодо Вірменії, але й тому, що, на нашу думку, ОДКБ створює загрози для безпеки Вірменії, її майбутнього існування, суверенітету і державності.

Нікол Пашинян

Нікол Пашинян

Прем’єр-міністр Вірменії

Попри це, глава уряду досі не ухвалив рішення, щодо остаточного виходу Вірменії з ОДКБ.

Пашинян не вірить в те, що Єреван колись почує відповіді на всі свої запитання.

Поки ми не почуємо ці відповіді, Вірменія буде все далі і далі віддалятися від ОДКБ. Є такий вислів — це точка неповернення. І якщо ми її ще не пройшли, то є висока ймовірність, що ми цю точку пройдемо, — заявив прем’єр-міністр Вірменії.

Чи може Вірменія стати членом ЄС

Що важливо розуміти, наразі Нікол Пашинян не відкидає сценарій, згідно з яким Вірменія візьме курс на вступ до ЄС.

Однак для цього офіційний Єреван повинен побачити реальні шанси на членство та перспективи.

Нам потрібно бути дуже обережними у формулюванні проблем, щоб не створювати нових розчарувань для народу на шляху до вирішення цих проблем. Також потрібно фізично уявити собі членство Вірменії у ЄС, — наголосив вірменський лідер.

На переконання Пашиняна, продовження Вірменією демократичного курсу буде наближувати її до ЄС та інших західних партнерів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?