Через погодні умови армія РФ змушена змінювати тактику в районі Авдіївки — глава МВА
Категорія
Україна
Дата публікації

Через погодні умови армія РФ змушена змінювати тактику в районі Авдіївки — глава МВА

Армія продовжує атакувати Авдіївку

Злочинна армія РФ змушена змінювати тактику ведення бойових дій в районі Авдіївки на Донеччині через значне погіршення погодних умов. 

Що відомо про ситуацію в районі Авдіївки

За словами керівника Авдіївської МВА Віталія Барабаша, погіршення погодних умов змусило російських окупантів обмежити використання авіації, однак при цьому вони збільшили кількість пусків FPV-дронів, що ускладнює постачання українських військових в Авдіївці та проведення евакуації цивільних з міста.

В Авдіївці потужний вітер та бувають сильні зливи , як то кажуть, "погода не до війни". Останні пару днів фіксуємо, що вони менше застосовують авіацію. З чим це пов’язано, чесно кажучи, не знаю. Але, останні дні дійсно авіації менше, - зазначає Барабаш.

Що відомо про ситуацію з евакуацією з Авдіївки

За його словами, евакуація з міста продовжується, однак кількість бажаючих виїхати останнім часом зменшилась.

За 26 листопада евакуюватись погодилось лише чотири людини.

Станом на зараз 1 тис 336 людей залишається в місті. На завтра планується трохи більша кількість людей для евакуації, але побачимо по безпековій складовій. Тому що ворог гатить по дорозі ще більше, все більше застосовує FPV-дрони по людям, не дивлячись на погодні умови, - зазначив Барабаш.

Він підкреслив, що у разі, якщо російські окупанти у нічний час почнуть використовувати FPV- дрони, то з логістикою і евакуацію будуть проблеми.

Барабаш також зазначив, що ситуація із запасами продовольства у місті також нормальна.

Дійсно, вони по-трошки тануть, але ми завозимо, намагаємося їх поновлювати. Не так, як це було раніше, мінімум два рази на тиждень двома вантажними машинами завозили. Зараз два-три рази в добу завозимо бусом, максимум встигаємо два буси завезти. Це звісно трошки інший об’єм. Тим не менше резерв, - пояснює глава МВА.

Водночас, за словами очільника Авдіївської МВА, з чим дійсно є проблема, так це з питною водою.

Але вона не нова і не зараз настала, вона з 2014 року. В Авдіївці люди за цей час звикли використовувати воду зі свердловин, перекип’ятили і п’ють. Тому що іншого варіанту, нажаль, зараз немає. До цього загострення у нас була можливість і ми завозили фурами питну бутильовану воду, зараз такої змоги нема, - додав Барабаш.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?