Через сьогоднішню атаку РФ загинуло 4 людини й 45 поранено — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

Через сьогоднішню атаку РФ загинуло 4 людини й 45 поранено — Зеленський

Офіс Президента України
ДСНС

Унаслідок ракетної атаки РФ на Україну 8 січня загинуло 4 людини, постраждало - 45. Про це повідоми президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні.

Наслідки ракетної атаки 8 січня

Зеленський повідомив, що наразі у трьох областях України ще тривають аварійно-рятувальні роботи після ударів російської армії: Донеччина, Херсонщина, Хмельниччина.

Я вдячний усім рятувальникам, поліцейським, працівникам комунальних служб, хто залучений. Сьогоднішній ранок знову, на жаль, почався з масованої ракетної атаки. Харків та область, Запоріжжя, Кривий Ріг, Хмельницька область.

Президент повідомив, що 45 людей постраждали, і станом на цей час відомо про чотирьох загиблих. Він пообіцяв, що Росія неодмінно відчує українську відповідь.

Я дякую всім у світі, хто допомагає Україні! Дякую всім в Україні, хто дбає про ближнього і про всю нашу державу! Слава нашим воїнам!

Ракетна атака РФ 8 січня: що відомо

Вранці російські окупанти атакували ракетами 4 регіони України:

  • Запоріжжя: ракети влучили у житлові райони, поруч із будинками.

  • Дніпропетровська область: у Новомосковську вибуховою хвилею перевернуло маршрутне таксі, 8 пасажирів самостійно вибрались з салону. Загалом до медиків звернулись 20 людей, з яких 4 дітей. Пошкоджені житлові будинки.

У Криворізькому районі зруйновано приватний будинок, одна людина загинула. Також руйнувань зазнав торговельно-розважальний центр.

  • Харківська область: окупанти завдали по Харкову щонайменше 4 удари. Пошкоджено підприємство та навчальний заклад.

Також окупанти атакували місто Зміїв, зруйновано приватний будинок.

  • Хмельницька область: на місцях ударів працюють рятувальники та поліцейські. Відомо про двох загиблих.

Повітряні сили зафіксували 59 засобів повітряного нападу противника, серед них дрони, аеробалістичні, крилаті ракети.

Сили ППО знищили 18 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 та 8 ударних БпЛА “Shahed-136/131”.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?