Чеські активісти прийшли з протестом до посольства Росії в Празі — відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Чеські активісти прийшли з протестом до посольства Росії в Празі — відео

Протест

Ввечері 11 листопада у Празі під будівлею посольства РФ відбувся мітинг. Учасники вимагали від російського керівництва припинити війну проти України та покинути її території.

Протест під посольством РФ у Празі

Як повідомляє кореспондент “Радіо Свобода” кілька десятків людей розгорнули напис «Зупиніть воєнні злочини Росії».

Акцію організувала чесько-словацька спільнота міжнародного руху «НАФО» (North Atlantic Fella Organization - «північноатлантична організація чуваків»). Від початку вторгнення РФ вона протидіє російській пропаганді та фейкам в соцмережах.

Ми хочемо показати, що ми продовжуємо підтримувати Україну. Ми підготували ролик, в якому намагалися висміяти приклади безглуздої російської пропаганди, і щоб це побачили працівники посольства, – розповів Їржі Віскочил, представник чесько-словацької спільноти «НАФО».

Під час акції учасники показали приклади з пропагандою РФ та мемами, які з них створили.

У заході взяли участь також і українські біженці.

Сьогодні також весь світ відзначає День пам’яті ветеранів. Тому ми приїхали підтримати міжнародний рух «НАФО» і вкотре закликати Росію покинути територію України, – розповіла активістка Анастасія Сігнаєвська.

Організатори зазначили, що подібні акції відбулися ще у щонайменше 30 країнах світу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?