Чеські фермери приєднаються до блокування кордонів та протестів через український імпорт
Категорія
Економіка
Дата публікації

Чеські фермери приєднаються до блокування кордонів та протестів через український імпорт

Чехія
Джерело:  iRozhas

Аграрні організації Центральної та Східної Європи закликали фермерів протестувати проти аграрної політики Євросоюзу 22 лютого. Чеські фермери приєднаються до акції.

Чеські фермери планують протести

Нещодавно фермери протестували в багатьох європейських країнах через спротив Зеленій угоді ЄС для Європи, метою якої є досягнення кліматичної нейтральності до 2050 року.

Фермери також незадоволені зростанням витрат та “нечесною іноземною конкуренцією”.

Чеська аграрна палата повідомляє, що свої вимоги до єврокомісара з питань сільського господарства Януша Войцеховського нещодавно подали організації з Чехії, Словаччини, Угорщини, Польщі, Литви та Латвії.

Йдеться про компенсацію фермерам за дотримання нових правил, пов’язаних із захистом навколишнього середовища, полегшення у сфері бюрократії та прозорість системи субсидій, а також краще регулювання українського виробництва, що прямує на ринок ЄС.

Водночас аграрні організації закликали організувати протестні їзди до прикордонних переходів, де аграрії зустрічатимуть своїх колег з інших країн.

Чеські фермери планують приєднатися до протесту, перекривши шосе у Празі 19 лютого, потім вони вирушать до прикордонних переходів 22 лютого.

Якщо Єврокомісія негайно не представить план реального вирішення цих проблем, ці дії будуть повторені на прикордонних переходах, — йдеться в пресрелізі Чеської аграрної палати.

Протести фермерів у Європі

В останні тижні демонстранти, які вимагають кращих умов для фермерів, ускладнили роботу транспорту і заблокували кордони у Франції, Німеччині, Польщі, Румунії, Іспанії та Португалії.

Протести пов'язані не лише з зусиллями Євросоюзу боротися зі зміною клімату, а й з відкриттям ринку для дешевої української продукції.

Польські фермери з 9 лютого заблокували пʼять прикордонних пропуски між Україною та Польщею.

Також вони планують заблокувати не лише всі прикордонні переходи, а й транспортні вузли та під’їзди до перевантажувальних залізничних станцій та морських портів з 20 лютого.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?