Чи є загроза повного блекауту в Україні — відповідь Міненерго
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи є загроза повного блекауту в Україні — відповідь Міненерго

Об'єкти енергетичної інфраструктури

У Міненерго переконують, що російським військовим злочинцям цієї зими, як і минулої, невдасться спровокувати тотальний блекаут в Україні. 

Що відомо про загрозу масштабного блекауту в Україні через атаки армії РФ

За словами глави Міненерго Германа Галущенка, наразі енергосистема країни абсолютно готова до проходження зимового сезону і ніяких відключень не планується.

Ніяких відключень не планується… Енергосистема абсолютно готова до проходження зими. Єдине, що може вплинути на блекаут або відключення – наслідки ударів, масштаби ударів і відповідних руйнувань у системі. Я не можу передбачити, який буде розвиток подій, масштаб впливу цих атак на систему… Ми не знаємо, чого очікувати від терористів, будемо реагувати по ходу. Вони прагнули цього минулої зими, але програли. Я абсолютно впевнений, що і цієї зими вони програють, - наголосив Галущенко.

За його словами, наразі об’єкти енергосистеми набагато краще захищені засобами ППО, а ніж минулої зими.

Найкращий захист – це системи ППО. Від рівня захищеності системами протиповітряної оборони буде залежати стійкість у багатьох випадках. Якщо порівняти технічних рівень ППО, який є, з тим, який був минулої зими, то сьогодні ми набагато сильніші, - підкреслив Галущенко.

Що відомо про проблеми із енергопостачанням через обстріли армії РФ

За інформацією пресслужби Міненерго, через ворожі обстріли та технічні неполадки без електроенергії залишаються жителі у 7 регіонах.

Зокрема, у Києві знеструмленими опинились близько 10 тис абонентів.

Зазначається, що у Києві через повідомлення ДСНС про обрив проводу знеструмлювалися 9,7 тисячі споживачів. Наразі всіх заживлено.

У Київській області внаслідок технологічних порушень знеструмлено 388 споживачів. Ведуться відновлювальні роботи. У Чернігівській області дією захисту відключилася лінія 110 кВ, знеструмлювалися 7 населених пунктів. Всіх заживлено через резервні лінії, ведуться відновлювальні роботи, - йдеться у повідомленні Міненерго.

Також на Львівщині через несприятливі погодні умови знеструмлена лінія 110 кВ, споживачі не знеструмлювалися.

У прифронтових регіонах росіяни продовжують постійні обстріли. Через це в Херсоні знеструмлено 2,7 тис. споживачів.

Також без світла залишається частина споживачів у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях.

Загалом за добу енергетики заживили майже 13 тис споживачів. Більшість із них – це абоненти в Донецькій області.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?