Чи має РФ ще кораблі з крилатими ракетами у Чорному морі — відповідь Сил оборони півдня
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи має РФ ще кораблі з крилатими ракетами у Чорному морі — відповідь Сил оборони півдня

Ракетний корабель армії РФ

За словами речника Сил оборони півдня Дмитра Плетенчука, після знищення українськими військовими ракетного катера “Циклон” з крилатими ракетами “Калібр”, Чорноморський флот РФ має ще достатньо кораблів з ракетами, однак є інші проблеми. 

Що відомо про наявність в РФ кораблів з ракетами у Чорному морі

Якщо брати суто технічно, флотилією їх можна було називати з моменту втрати крейсера "Москва", як корабля першого рангу. Але це якщо брати аспекти суто технічні. Фактично — у складі флоту ще залишається багато одиниць, серед них є й носії крилатих ракет. Так, "Циклон" був останнім ракетоносієм у Криму серед інших. Але казати, що угрупування повністю відсутнє, або воно мале — ні. Поки ще рано, — підкреслив Плетенчук.

За його словами, наразі проблемою для російських окупантів є можливість застосовувати кораблі Чорноморського флоту через небезпеку виходу у море.

Цей факт ми так само спостерігаємо, — зазначив Плетенчук

Що відомо про ліквідацію ЗСУ ракетного катера РФ “Циклон”

Генеральний штаб підтверджує ураження російського ракетного корабля "Циклон" у тимчасово окупованому Севастополі в ніч проти 19 травня 2024 року.

Начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук зазначав, що в разі підтвердження ураження Силами оборони в тимчасово окупованому Криму російського ракетоносія "Циклон" це означатиме, що ворог не зможе запускати ракети "Калібр" з близької відстані.

За даними з російських відкритих джерел, "Циклон" — ракетний корабель проєкту 22800 (шифр "Каракурт"). Корабель передано ВМФ Росії в липні 2023 року.

На озброєнні судно мало установку вертикального пуску ракет "Онікс" і "Калібр-НК", модернізовану артустановку калібру 76,2 мм АК-176МА, ЗРАК "Палаш".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?