Чи могла Україна уникнути війни з Росією — пояснення Дуди
Категорія
Світ
Дата публікації

Чи могла Україна уникнути війни з Росією — пояснення Дуди

President.pl
Анджей Дуда

Президент Польщі Анджей Дуда наголосив, що Україна сьогодні потребує рішучої підтримки партнерів так само, як потребувала у перші дні російського вторгнення.

Дуда зробив заяву до другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну

Україна так само потребує потужної підтримки партнерів, як і в перші дні повномасштабного вторгнення.

Про це сказав президент Польщі Анджей Дуда у своїй заяві до другої річниці повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Польща від самого початку підтримувала боротьбу України. Зі справжньою гордістю згадую ставлення мільйонів поляків, які з перших годин війни відкрили свої серця та домівки для наших сусідів, які тікали від трагедії війни. (...) Польща надала власну зброю, яка допомогла українській армії зупинити натиск росіян. Понад 300 танків, гаубиць, бронетранспортерів і, нарешті, наші літаки. Коли це було найбільше потрібно, коли не всі хотіли давати таку підтримку.

Анджей Дуда

Анджей Дуда

Президент Польщі

Польський лідер наголосив, що поляки "підтримували, підтримують і будуть підтримувати" Україну в її боротьбі проти агресора.

Сьогодні ця підтримка все ще вкрай необхідна. Не зважаючи на втому від війни. Вільний світ не може дозволити Путіну та Росії тріумфувати. Якщо це станеться, рано чи пізно нас чекає нова війна.

Дуда також дорікнув Заходу за те, що у 2008 році не захотіли брати Україну і Грузію в НАТО, аби "не дратувати Росію". Він наголосив, що нинішньої війни не було б, якби Україна вже була членом оборонного альянсу.

Для деяких членів НАТО це повинно бути великим докором сумління.

Друга річниця повномасштабної війни в Україні

Президент Володимир Зеленський записав відеозвернення з Гостомеля, стоячи на тлі знищених російськими військами українських літаків.

У своєму зверненні до нації президент наголосив, що саме із захопленням Гостомеля Кремль сподівався здійснити свій план "взяти Київ та Україну за три дні".

Також низка світових лідерів зробили заяви до другої річниці війни. Зокрема висловилися лідери Німеччини, Канади, Іспанії та інших країн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?